Akıllı telefon tamircisi Ünal, Türk malı telefon üretilmeli

Yıllardır akıllı telefon tamirciliği yapan İsmail Ünal, artık Türkiye'nin de akıllı telefon üretmesi gerektiğini söyledi.

Yıllardır akıllı telefon tamirciliği yapan İsmail Ünal, artık Türkiye'nin de akıllı telefon üretmesi gerektiğini söyledi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yıllardır akıllı telefon tamirciği yaptığını belirten İsmail Ünal "Öncelikle zor ve riskli bir meslek, gençlere tavsiyemdir. Geleceğin en önemli meslek dallarından" dedi. Ünal, mesleğine hobi olarak başladığına değinerek "Daha sonra merakla teknolojiyi takip ettim. Akıllı telefonları tamir etmek için öncelikle teknolojiye sahip olmak gerekiyor. Akıllı telefonların en çok ekran ve ana kart arızaları bulunuyor. Yazılım yüklemeyi bilmek ve bu konuda sabırla takip etmek önemlidir. Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı var ve bizlerde son aylarda maalesef en fazla ekran kırılması konusunda kendimizi yeniledik ve orijinal gibi ekran montajını yapıyoruz" dedi.

Türkiye olarak Akıllı telefon tamirinde diğer ülkelere nazaran geride kaldıklarını belirten Ünal, "Pakistan bile bizden ilerde kendileri telefon üretiyorlar. En çok üzüldüğüm konu kendi telefonumuzu üretmememizdir. Az gelişmiş ülkeler bile telefon üretiyor ancak biz bu konuda çok gerideyiz. Ayrıca telefon tamircileri olarak ülke ekonomisine katkımızın büyük olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Teknoloji Haberleri

Savaş arenasında modern saldırılar ile ilkel savunma stratejileri bir arada kullanılıyor
Şehirdeki sorunlara yapay zeka ile çözüm ürettiler
Çocuklar Mercan’da ilk kez ’Gece Gözlem Etkinliği’ne katıldı
Türkiye kompozit üssü olacak
‘Deprem kara kutu sistemi’ afet esnasındaki 4 risk faktörünü engelleyecek
Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu
Çilimli’de bilim fuarı açıldı
Teknolojik atıklar geri dönüşüm ile giysiye dönüştü
En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor
DENİB’in genç buluşçuları ödülleriyle buluştu