Alaplı’da meydan kazandırılması için ilk adım atıldı

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 2014 yılında hizmete giren otobüs terminalinin olduğu alana büyük meydan yapmayı düşündüklerini söyledi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 2014 yılında hizmete giren otobüs terminalinin olduğu alana büyük meydan yapmayı düşündüklerini söyledi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan meydan projesi kapsamında çok büyük bir eksiklik olarak gördüğünü söyledi. Alaplı Sahil dolgu alanına yanı sıra Karşıyaka'ya bağlı büyük park projelerine hız veren Alaplı Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminalinin olduğu alan, şehrin meydanı olması için çok uygun bir yer olduğunu ifade eden Tekin, bölgede yapılacak çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Tekin, "İlçemizin bir meydan yok. Şuan ki otopark alanının olduğu yere meydan deniliyor.Terminalin bulunduğu alanın yerine büyük alan olarak tasarlayacağız. Ancak zamanında oraya terminal yapılmış. Otogar mutlaka kalkacaktır şehir içinden. Benim Belediye Meclis üyesi dönemimde oraya hep bir meydan yapma hayali vardı. Dışarıdan İlçemize gelen insanların rahatlıkla görebileceği bir yer olduğunu düşünüyorum. Bu gün hangi şehre gitseniz terminaller şehir dışına taşınıyor. İlçemizde ise şehrin içinde kalmış durumdadır. Bu konuyla ilgi bir çalışma yapacağız. Terminali şehrin dışına taşıyarak bu alana Batı Karadeniz'in en büyük meydan alanı yapacağız. "diye konuştu

Yerel Haberleri

Eşinden para istedi, ’param yok’ cevabını alınca hayatı değişti, kendi işinin patronu oldu
Sağlık için pedal çevirdiler
Kas hastası Seda 20 yaşından sonra yürümeye başladı
Erzurumlu çocuklardan Filistinli kardeşlerine destek
Rektör Çomaklı: “Şimdiki neslin gelecek nesillere karşı taşıdığı sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz”
Uzmanlar, yaz ayalarının gelmesiyle göz sağlığını tehdit eden güneş gözlüğüne dikkat çekti
Sokak köpekleri ilçe sakinlerinin hayvanlarını telef etti
Yüzde 96 engeli bulunan MS hastası genç, yazdığı kitaplarla hayata tutunuyor
Eski mezunlar bir araya gelerek öğrencilik günlerini canlandırdı
Maltepeli ayakkabı boyacısı bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu