Anadolu Hayad’tan Hastanedeki Kavga İle İlgili Açıklama

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (Anadolu Hayad) Genel Başkanı Yusuf Babar, önceki gün Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlikçiler...

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (Anadolu Hayad) Genel Başkanı Yusuf Babar, önceki gün Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlikçiler ile 112 sağlık çalışanları arasındaki kavgayla ilgili açıklamada bulundu.

Anadolu Hayad Genel Başkanı Yusuf Babar, aile içindeki kavganın hasta ve hasta yakınlarının sağlık hizmetinden yoksun bıraktığını savundu.

112 sağlık çalışanları ve hastane güvenlikçilerinin kavgaya ilişkin görüşlerini dile getiren Yusuf Babar, "Bu olayları fırsat bilen bazı kesimler birilerini kamuyu nezdinde yıpratmak adına tırnaklarını birbirine vurup keyif çıkarmak istiyorlar. Her ne olursa olsun aile olan sağlık çalışanlarına sosyal medyadan ağza alınmayacak laflar etmeleri doğru değil.

Darp edilen sağlık çalışanlarının bağlı oldukları sendikalar ise biri biri ardına demeçler verip belki de haklı olarak üyelerinin arkalarında durmaktadırlar.

Bizde dernek olarak bizler asla şiddeti savunmuyoruz. Kim olursa olsun bir haksızlık varsa hukuk önünde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Hele aile arasındaki bir kavganın kimseye bir çıkar yarar getirmeyeceğini biliyoruz.

Sizlerin kendi arasındaki kavga beklide 1 dakika geç çıkıp hastaya geç ulaşılması hastanın hayatına mal olacaktır. Anayasal bir hak olan sağlık hakkının , kimse tarafından engel olunamayacağı kesindir" ifadelerini kullandı.

Yerel Haberleri

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi
Göcenoluk’ta yağmur duası ve sıla-i rahim etkinliği
Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı
Kastamonu’da Hıdırellez coşkusu
Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi
Vatandaşlar trafik konusunda bilgilendirildi
Erzurum için yağmur uyarısı
Çal köyünde 5 bin kişilik köy hayrı düzenlendi
Gondola binebilmek için iskelede dakikalarca sıra beklediler
Porsuk Çayı’ndaki köprüde fotoğraf çekenler yoğunluk oluşturdu