Anadolu Üniversitesi’nde Kızılay ’Kan’panyası

Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen 'Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi' Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor.

Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen "Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi" Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor.

"Genç Nesil Kan Verir" sloganıyla üniversitenin farklı birimlerinde kurulan kan alma merkezlerine herkes gönüllü olarak kan bağışında bulunabiliyor. Kan bağış merkezlerinin Türkiye'deki kan ihtiyacının karşılanması adına Kızılay tarafından oluşturulan gezici kan bağış organizasyonları düzenleyen birimler olduğunu belirten Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi'nden, Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Özgül Altun Aslan, "Hedef 25" projesi kapsamında 18-25 yaş arası gençlerin, kan bağışı konusunda farkındalığının oluşturulması ve gönüllü kan bağışına yönlendirilmesi amacıyla yılda en az 1 defa olacak şekilde üniversitelerde kan bağış etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

"Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır"

"Tek amacımız, kana ihtiyacı olan kişilerin ihtiyacının gönüllü kan bağışçılarından düzenli olarak sağlanması" diyen Özgül Altun Aslan, "Bu hizmeti insanların ayağına götürüyoruz, çünkü kan hizmeti acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Üniversitelerde özellikle gençlerin bu konudaki ilgileri çok yoğun olarak devam ediyor. Bizim bölgemizde de ülkemizin en nadide üniversiteleri bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Yerel Haberleri

Emniyet vatandaşları iş kazaları ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı bilgilendirdi
Belediye yoğun çalışma temposunda
Kulu’da hacı adaylarına seminer
Mali müşavirler yeşil pasaport istiyor
Erzurum’da 1 Mayıs’ta sessiz kutlama
Çocuklar Bilim Atölyesi’nde aktivitelere katıldı
Eskişehir’de hayır çarşısı açıldı
Yozgat’ta temizlik ve inşaat işçileri, 1 Mayıs’ı çalışarak geçirdi
Vali Çiftçi’den 1 Mayıs mesajı
Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri