Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 17 bin 270 çiftçiye 12 bin ton buğday ve arpa tohumu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 25 ilçede toplam 17 bin 270 kişiye 12 bin ton buğday ve arpa tohumu dağıtacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 25 ilçede toplam 17 bin 270 kişiye 12 bin ton buğday ve arpa tohumu dağıtacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi üreticilerin yıl içerisinde kuraklık nedeniyle yaşadıkları ekonomik zararı telafi etmek ve üretime devam edebilmeleri için düğmeye bastı. Elektronik başvuru sistemini kullanarak talepte bulunan 10 bin 911 çiftçiye 9 bin ton buğday, 6 bin 359 çiftçiye ise 3 bin ton arpa tohumu yüzde 90 hibe yüzde 10 çiftçi katkı payı ile dağıtılacak. Toplam 12 bin ton tohum desteğinden 17 bin 270 Başkentli çiftçi yararlanacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından konu ile olarak yaptığı paylaşımda, "Kuraklık ve dolu yağışlarından olumsuz etkilenen üreticilerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek için çalışıyoruz. 25 ilçemizden başvuruda bulunan 17 bin 270 çiftçimize yüzde 90'ı hibeli 12 bin ton arpa ve buğday tohumu desteği sağlıyoruz" sözleriyle müjdeyi duyurdu.

Ekonomi Haberleri

Yıldız Holding’in hedefi değişimi sorumlu liderlikle yöneterek iş dünyasına öncülük etmek
Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor
Halk pazarına yoğun ilgi
İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
Sarıgöl’de taze bağ yaprağı alımları devam ediyor
Hepsiburada, drone ile teslimatı test ediyor
Mersin Valisi Pehlivan: "2024 yılı başından bu yana 8 bin 242 kişi işe yerleştirilmiştir"
BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe
EPDK Başkanı Yılmaz: “Tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması riskini gördüğümüz durumlarda gerekli tedbirleri kararlılıkla alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”
Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı