Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel:

'Ramazan ayı itibarıyla bin 149'u üretim yerlerine, bin 640'ı satış yerlerine yönelik olmak üzere toplam 2 bin 789 denetim gerçekleştirdik'

ANKARA (AA) -  Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, ramazan ayı itibarıyla bin 149'u üretim yerlerine, bin 640'ı satış yerlerine yönelik olmak üzere toplam 2 bin 789 denetim yaptıklarını bildirdi.

Temel, yazılı açıklamasında, ramazan ayı nedeniyle gıda üretiminin ve satışının arttığını belirterek, Ankaralıların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimleri kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Bu kapsamda, Yenimahalle'de bir işletmenin artık ve bayat ekmekleri kullanarak galeta unu üretimi yaptığını belirlediklerini kaydeden Temel, söz konusu işletmeye 5 bin 320 lira, tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğu bir iş yerine ise bin 329 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Temel, ramazan ayı itibarıyla bin 149'u üretim yerlerine, bin 640'ı satış yerlerine yönelik olmak üzere toplam 2 bin 789 denetim yaptıklarını belirterek, tüketicilerden karşılaştıkları olumsuz durumları il ve ilçe müdürlükleri ile Alo 174 Gıda Hattı'na ihbar etmelerini istedi.

 

 

Ekonomi Haberleri

Trendyolmilla yeni uygulamasını Hadise’li reklam filmiyle tanıttı
Serbest piyasada döviz fiyatları
Van’da mangal ve semaver satışları arttı
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama
Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu"
Ticaret Bakanlığı: “İsrail ile ihracat ve İthalat tamamen durduruldu”
Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu belli oldu
Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor
Milas Belediyesi’nden üreticilere ata tohumdan üretilen fide desteği