Antalya’da FETÖ soruşturması: 4 tutuklama

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında adliyeye sevk edilen 13 kişiden...

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında adliyeye sevk edilen 13 kişiden 4'ü tutuklandı.

FETÖ/PDY üyelerine yönelik olarak 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Kumluca ilçesinde haklarında gözaltı kararı çıkartılan 25 kişiden 13'ü gözaltına alınmış, 12 kişi ise adreslerinde bulunamamıştı. Firari 12 kişinin aranması çalışmaları devam ederken işlemleri tamamlanan 13 kişiden 9'u emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Mehmet Emin. E., İsmail K., İlhami M. ve Ramazan Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, zanlılardan Süleyman Demirel T., Ahmet T., Ferit G., Tanju Y. ve Özcan U. adli kontrol şartıyla, 4'ü ise savcılıkta ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 3'ünün örgüte bağlı Kamer A.Ş. eğitim kurumları bünyesinde görev yapan öğretmen ve yöneticiler olduğu, diğer kişilerin ise örgüte finansal destek sağladıkları ileri sürülen iş adamları oldukları öğrenildi.

Asayiş Haberleri

Alevlere teslim olan ahşap ev küle döndü
Firari uyuşturucu satıcısı Siirt’te yakalandı
Samsun’da bıçaklı saldırı: 1 yaralı
Antalya’da fırtına ve dolu tarım alanlarını vurdu
Esenyurt’ta market sahibi meyve çalan hırsızı yakalayarak tekme tokat dövdü: O anlar kamerada
Dede torun kavgasında kan aktı: 1 yaralı
Bakan Yerlikaya: "15’i uluslararası toplam 469 organize suç örgütü çökertildi"
Cizre’de gelin arabası sel sularının ortasında kaldı
Bursa’da sokak köpekleri 3 çocuğa saldırdı, olay anı kameraya yansıdı
Firari şahıs bacağından vurularak yakalandı