Aort damarı yırtılan hasta, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu

Kastamonu’da şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede aort damarı yırtılması teşhisi konan vatandaş, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Kastamonu Üniversitesi Tıp...

Kastamonu’da şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede aort damarı yırtılması teşhisi konan vatandaş, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin öncülüğündeki cerrahi ekip, aort damarı yırtılan hastayı anjiografik yöntemle ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu. Şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile acil servise başvuran 47 yaşındaki, Murat Özlü’ye yapılan klinik muayenelerde tip 3 aort disseksiyonu (Aort damarının içten yırtılması) teşhisi koyuldu.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiografik yöntemle aort damarının içindeki yırtık onarılan hasta, operasyondan sonra 4 saatte normal aktivitelerine dönerken, operasyonun ikinci gününde taburcu edildi.

Sağlık Haberleri

“Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler III” sempozyumu
Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler
Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Turunç: "2002 yılından itibaren Türkiye, çocuk felcinden arındırılmış ve sertifikasını kazanmış bir ülke"
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü kadrosunu genişletiyor
Lokman Hekim Hastanesinde ‘Hemşireler Günü’nü etkinliği
Beyşehir’de adli tıp sempozyumu
Çoklu damar tıkanıklığıyla kalp krizi geçiren hasta Diyarbakır’da hayata tutundu
Kırklareli’nde öğrencilerden kan bağışı
Edirneli eczacılardan Gazze vurgusu
AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığından “Kan Bağışı” kampanyası