Aralık’ta en fazla dolar kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Aralık ayı 'Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'nı açıkladı.

Aylık en yüksek reel getiri dolarda oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Aralık ayı "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'nı açıkladı. Buna göre; en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,37, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,73 oranlarıyla dolarda gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından euro yüzde 0,92 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık BIST 100 endeksi yüzde 1,51, mevduat faizi yüzde 2,18, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 3,53 ve külçe altın yüzde 3,65 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise euro yüzde 2,25 oranında reel getiri sağlarken, BIST 100 endeksi yüzde 0,21, mevduat faizi yüzde 0,90, DİBS yüzde 2,26 ve külçe altın yüzde 2,38 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Dolar üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,33, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 13,78 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,94, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,91 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre dolar; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,47 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,65, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,04 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 17,67, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,20 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,31, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,08 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Ekonomi Haberleri

Kaymakam Kumcu, sınır kapısında incelemelerde bulundu
Çarşamba ve Ayvacık’ta yürütebilecek çalışmalar masaya yatırıldı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi....
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız."
Samsun’a alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs’ta
"Çeşme Damla Sakızı" tescillendi
sigortaladım.com’dan yeni sigorta ürünü
Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu