Araştırma Dekanlığı önemli bir rol üstleniyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Araştırma Dekanlığı’nın araştırma potansiyelini artırmak ve projeleri koordine etmek noktasında çok önemli bir rolü olduğunu söyledi.Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı...

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Araştırma Dekanlığı’nın araştırma potansiyelini artırmak ve projeleri koordine etmek noktasında çok önemli bir rolü olduğunu söyledi.
Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen “ARDEK Proje Etkinlikleri TÜBİTAK-4008 Atölyesi” Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Dekanlığın inovasyon çıktıları, makale ve patent sayılarının artırılması ile proje başvuru sayılarının artırılması noktasında iki önemli amacının olduğunu ifade etti. Proje eğitimleri vermeye başladıklarını belirten Emine Tekin, yakın zamanda yabancı dil desteği ofisinin de açılacağı bilgisini paylaştı. Proje desteği konusunda randevu alınmasının yeterli olduğunu dile getiren Tekin, proje faaliyetlerinin bir kısmını da toplumsal konulara yönelik olarak gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. Ekonomik ve sosyal gelişme için çeşitli faaliyetler organize edeceklerini söyleyen Emine Tekin, öneri ve görüşlere açık olduklarını ifade etti.

“İki büyük şehir arasında bulunma avantajı var”
Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı’nın, araştırma potansiyelini artırmak ve projeleri koordine etmek noktasında çok önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Düzce Üniversitesi’nin sosyal alanda da daha iyi konumda olması gerektiğine işaret eden Rektör Sözbir, İstanbul ve Ankara gibi iki büyükşehir arasında bulunma avantajıyla Düzce Üniversitesi’nin sosyal alanlarda daha fazla iş birliği yapabileceğinin altını çizdi.

Özel bireylerin topluma kazandırılması amaçlanıyor
Açılış konuşmalarının sonrasında Düzce Üniversitesi Araştırma Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Aydın, TÜBİTAK-4008 proje başvuruları konusundaki sunumunu katılımcılarla paylaştı. Özel bireyler ve bu bireylere hizmet veren kişilere yönelik yapılan çağrılar dahilinde projelerin özellikleri, hedef kitlesi, detayı, alanları ve başvuru süresinden bahseden Doç. Dr. Aysun Aydın, projelerle özel bireylerin topluma kazandırılmasının amaçladığını dile getirdi.
Programın devamında Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak, proje deneyimlerini paylaştı. Programda çalışma grupları oluşturularak proje yazma etkinliği ve proje taslak sunumları da gerçekleştirildi.

Teknoloji Haberleri

Ağrı’da öğrenci ve velilere siber güvenlik seminerleri düzenlendi
Gençler, bayramlarını robotlarını yarıştırarak kutladı
Kentsel dönüşümlerde yaşanan sorunlara yazılımla çözüm geliştirildi
Tek kişilik uçan araba HEXA’dan Japonya’da gösteri uçuşu
Dicle’de öğrenciler çalışmalarını sergiledi
Bursa Uluslararası Ticaret ve Lojistik Sempozyumu BTÜ’de Gerçekleşti.
BTK Başkanı Karagözoğlu: “Siber güvenlik ülkeler için bir milli güvenlik meselesi haline geldi”
Önlerinde kuyruklar oluşuyordu, artık kullanan dahi olmuyor
Digital Age Tech Summit 17’nci kez İstanbul’da başladı
Tavşanlı Fen Lisesinde öğrenciler yaptıkları robotlar ile yarıştı