Arif Nihat Asya’nın büstü önünde ısınmak için ateş yakmışlar

Adana'da, 'Bayrak' şiirinin yazarı Arif Nihat Asya'nın büstünün ateşe verildiği iddiası üzerine yapılan çalışmada, yaşı küçük 3 kişinin büst...

Adana'da, "Bayrak" şiirinin yazarı Arif Nihat Asya'nın büstünün ateşe verildiği iddiası üzerine yapılan çalışmada, yaşı küçük 3 kişinin büst önünde ısınmak için ateş yaktığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 28 Nisan Cuma gecesi Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi'nin bekçisi büstün yanında ateş yakıldığını görünce polisi aradı. Olay yerine gelen ekipler ateş yakan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Polis yaptığı çalışma sonunda, Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi Seyhan Caddesi ile Seyhan Nehri arasında kalan bölümüne gelen 15-16 yaşlarında 3 kişinin ateş yaktığını belirledi.

Evlerinde yakalanan ve yaşları küçük olduğu için çocuk şube müdürlüğüne teslim edilen 3 kişi büstün tamiratı sırasında çıkan karton ve naylonları ısınmak amaçlı yaktıklarını, herhangi bir siyasi amaçlarının olmadığını, büste de zarar vermek istemediklerini söyledi. Çocuklar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Arif Nihat Asya’nın büstü önünde ısınmak için ateş yakmışlar

Arif Nihat Asya’nın büstü önünde ısınmak için ateş yakmışlar

Asayiş Haberleri

1 Mayıs’ta polise mukavemet gösteren 38 şüpheli tutuklandı
Kontrolden çıkan otomobil Kızılırmak’a uçtu: 3 yaralı
Bakan Tunç: “İstanbul’da 1 Mayıs gösterileri nedeniyle 65 kişi gözaltına alındı, 38 kişi tutuklandı”
İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde taşkınlık yaparak polise mukavemet gösteren ve adliyeye sevk edilen 65 şüpheliden 38’i çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Isuzu servis otoparkında yangın: Alev alev yanan 15 araçtan geriye iskeletleri kaldı
Bingöl’de otomobil ata çarptı: Kazada 1 kişi hayatını kaybetti
“Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı
Kayseri’de ’Huzur 38’ uygulaması yapıldı
Kütahya’da uyuşturucu ticareti şüphelisi 1 kişi tutuklandı
Hemzemin geçitten geçmeye çalışan kamyonete tren çarptı: 1 ağır yaralı