Armatürcülerden mesleki eğitime destek

Geçtiğimiz yılı 1,5 milyar dolar ihracatla kapatan armatür sektörü, özellikle genç istihdamın artmasına yönelik yaptığı çalışmaları aralıksız...

Geçtiğimiz yılı 1,5 milyar dolar ihracatla kapatan armatür sektörü, özellikle genç istihdamın artmasına yönelik yaptığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Armatür Derneği ile İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, katma değeri yüksek bir istihdam projesinin ilk adımını attı.

Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, "Planladığımız projeler ışığında gerçekleştireceğimiz ortaklık hem öğrencilerimize hem de sektörümüze büyük fayda sağlayacak" dedi.

Turhan, "Üniversite- sanayi iş birliği hem öğrencilerimiz hem de sektörümüz için büyük önem taşıyor. Genç öğrencilerimizin hepsi sektörümüzü daha da ileriye taşıyacak potansiyele sahip. Bizler de sektör olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu toplantı sonrası hedeflerimiz arasında staj, istihdam, kalifiye personel gibi projeler var. Bunların ilk adımını bu toplantıda atmış olduk. Gençler sektörümüzün geleceği. Bizler de gerçekleştireceğimiz projelerde onların yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız genç meslektaş adaylarımızı sektörümüze kazandırmak" dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Sinan Kesici de "Üniversite eğitiminde istihdam ve kariyer odaklı yaklaşımımızla meslek yüksekokulumuzda üniversite-sanayi iş birliklerine odaklanmaya devam ediyoruz. Değişen yeni dünya düzeninde yaygınlaşan dijital dönüşüm süreçlerine kolay erişilebilir eğitim ile çevrimiçi içerik üretmeye teknolojik altyapımız sayesinde bütünüyle hazırız. Mesleki eğitimde de varlık ve refahın teknoloji ve bilimden geçtiğini düşünerek öğrencilerimize teorik bilgilerini çeşitli sektörlerde uygulama alanı sunan bir metodoloji uyguluyoruz. 21. yüzyıl iş dünyasının bugünün gençlerinden beklentilerinin yüksek olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda öğrencilerimizin dünyadaki son gelişmelere kolayca entegre olabilecek, kişisel gelişimlerine çeşitli pratiklerle katkıda bulunacak bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlar ve seminerler ile öğrencilerimize farklı sektörlerin temsilcileriyle buluşma imkânı sunarak öğrencilerimizin iş dünyasını tanımalarını ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlıyoruz. Kapsamlı uygulamalı eğitim anlayışımızda kuramsal bilginin pratiğe dönüştürülebileceği ortamlar hazırlıyoruz. Geleceğin mesleklerine kolayca adapte olabilmeleri açısından hazırladığımız öğrencilerimiz için yeni normale ve çağın gereklerine uygun bir şekilde müfredatımızı da güncelliyoruz" dedi.

Eğitim Haberleri

Kastamonu Üniversitesi, İlham Veren Kamu Yönetimi proje ödülünü aldı
Hakkari’de yeni müfredat taslağı değerlendirildi
Bakan Tekin: “Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü”
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Arıbaş yeni iş birlikleri için Bosna Hersek’te
Müdür Güven, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleriyle buluştu
Meslek hayatının son sergisini açan Züleyha öğretmene duygu dolu sürpriz
BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim
Kula’da toplanan kitaplar depremzede öğrencilere ulaştırılacak
Muş’ta çocuklara trafik eğitimi verildi
OMÜ ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması