Atık kağıt toplayan küçük kızla ilgili bakanlık devreye girdi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Atık Kağıt Toplayan Küçük Kızın Kitap Aşkı' başlığı ile yayınlanan haberlerdeki aileye ulaştı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Atık Kağıt Toplayan Küçük Kızın Kitap Aşkı" başlığı ile yayınlanan haberlerdeki aileye ulaştı.

Dün çeşitli basın yayın organlarında "Atık Kağıt Toplayan Küçük Kızın Kitap Aşkı" başlığı ile yayınlanan haberlere ilişkin olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un talimatlarıyla İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin söz konusu çocuğa ve ailesine ulaşıldığı belirtildi. Açıklamada, "Ailede 7 çocuk olduğu, 4 aylık bebeklerinin kimliğinin olmadığı, 2007 doğumlu olan kız çocuğumuzun da kimlikte 2017 doğumlu olarak kayıt edildiği ve bu nedenle okul kaydının olmadığı tespit edilmiştir. Aileye çocuklarımızın kimlik alma ve hatalı bilgi güncelleme işlemleri için rehberlik edilecektir. Eğitim çağında olan çocuklarımızın da okul kaydının yapılması sağlanacaktır. Ayrıca aileye sosyal ve ekonomik destek sağlanması için gerekli işlemler başlatılmıştır. Ailenin ve çocuklarının bundan sonraki süreci de İl Müdürlüğümüz tarafından takip edilecektir" denildi.

Türkiye Haberleri

Konya’da Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın prova uçuşu nefesleri kesti
Çamura batan inek iş makinesiyle kurtarıldı
Başkan Ercan Özel: "Belediyenin borcu 104 milyon 708 bin 634 lira"
Taksicilerden Martı TAG şoförüne tehdit
Depremlerde camilerin yıkılmasına yol açan minare yıkımlarının çözümü fiber
Yeni başkan belediyenin borçlarını açıkladı
Çanakkale Devlet Hastanesinde ilk kez ‘Chiari Malformasyonu’ operasyonu yapıldı
Belediye hizmet ağını genişletiyor
Bakan Bak: “Rize’nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamız lazım”
Başkan Ünlü, Ukrayna konsolosunu ağırladı