Avrupa Komisyonu: "Yasadışı ilhakı hiçbir zaman tanımayacağız"

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 'Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk, Ukrayna'nındır. Avrupa Birliği, bu yasadışı ilhakı hiçbir...

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk, Ukrayna'nındır. Avrupa Birliği, bu yasadışı ilhakı hiçbir zaman tanımayacak. Rusya'ya karşı yaptırımları arttıracağız ve Ukrayna'ya güçlü desteğimizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya topraklarına katılmasına ilişkin belgeleri bugün imzaladı. Putin'in basın toplantısının ardından Avrupa Birliği'nden de açıklama geldi. Avrupa Komisyonu açıklamasında," Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk, Ukrayna'nındır. Avrupa Birliği, bu yasadışı ilhakı hiçbir zaman tanımayacak. Rusya'ya karşı yaptırımları arttıracağız ve Ukrayna'ya güçlü desteğimizi sürdüreceğiz" denildi.

Siyaset Haberleri

Başkan Cem Kotan: “Herkes istediği sendikayı seçmekte özgürdür”
Gazze’de can kaybı 34 bin 454’e yükseldi
Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: “Ahlaklı belediyecilikte belediye başkanlığı makamı ticaret değil, ibadet makamıdır”
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Uslu: “İliç hakkında, kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak”
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda GİK ve MDK üyeleri belirlendi
Bakan Yumaklı’dan yeni hasat sezonu ve TMO’nun hazırlıklarına ilişkin açıklama
Başkan Önal muhtarlarla buluştu: "Her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz”
Kaza yapan İsrailli bakanın kaburgaları kırıldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için aradı”
CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik