Aydın İl Tarım Müdürlüğü’nden ’şarbon’ açıklaması

Bazı ulusal, yerel gazetelerde ve sosyal medyada Aydın'da Şarbon Hastalığı'na ilişkin haberlerin yer alması üzerine Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden...

Bazı ulusal, yerel gazetelerde ve sosyal medyada Aydın'da Şarbon Hastalığı'na ilişkin haberlerin yer alması üzerine Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, Aydın'da Şarbon hastalığı bulgularına rastlanmadığı ifade edildi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde çeşitli basın organlarında konu edilen şarbon hastalığına ilişkin haberler nedeniyle oluşabilecek hassasiyetleri gidermek amacıyla ilimizde yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmek ihtiyacı doğmuştur. Bu itibarla zoonoz karakterli yani hayvanlardan insanlara bulaşan bu hastalığa dair ilimizde faaliyet gösteren hayvancılık işletmelerinde ilgili haberlerin çıkışından bu güne kadar geçen sürede şarbon hastalığı teşhisi yapılmamıştır. Ayrıca, ilimize ithal olarak gelen besilik ve damızlık hayvanların 21-30 gün süre ile alınan karantinalarında şarbon hastalığı ve diğer zoonoz hastalık bulgularına rastlanılmamıştır. Gerek İl Müdürlüğümüz gerekse İlçe müdürlüklerimizde görevli Veteriner Hekimlerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin gelebilecek ihbarlara karşı hazır vaziyette çalışmaktadırlar" denildi.

Aydın İl Tarım Müdürlüğü’nden ’şarbon’ açıklaması

Aydın İl Tarım Müdürlüğü’nden ’şarbon’ açıklaması

Türkiye Haberleri

Hamas: “İsrail saldırıları sürdürmekte ısrar ederek anlaşmaya varılmasını engelliyor”
Berlin’de yaklaşık 2 bin kişiden Filistin’e destek yürüyüşü
Filistin asıllı cerrah Abu-Sitta’ya Fransa’ya giriş engeli
İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak
İrlanda’daki Trinity Üniversitesi’nde Filistin’e destek gösterisi
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı’ iddiaları doğru değildir"
Trafik ekipleri vatandaşları uyardı: ’Hayatla Yarışılmaz’
Başkan Ünlü hafta sonunu sahada geçirdi
Fethiye Babadağ’da teleferik tatbikatı
Sivas-İstanbul arası 7 saat kısaldı: YHT Sivas’a ilk seferini yaptı