Aydın’da öğrenciler gıda israfı konusunda bilgileniyor

Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde ilkokul öğrenciler gıda israfı konusunda bilgilendirildi.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Umurlu Umurbey İlkokulu’nda ‘Gıda güvenilirliği, gıda kayıpları...

Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde ilkokul öğrenciler gıda israfı konusunda bilgilendirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Umurlu Umurbey İlkokulu’nda ‘Gıda güvenilirliği, gıda kayıpları ve israf’ konularında sunum yapıldı. Öğrencilerin gıda güvenilirliği ve beslenme bilinç düzeyinin arttırılmasının hedeflendiğini eğitimlerde “Gıda Güvenilirliği ve Gıda Okuryazarlığının Temelleri, Gıda Denetim Hizmetleri, Gıdalarda Ambalaj Güvenliği, Etiket Üzerindeki Bilgilerin Günlük Hayatta Kullanımı, Ambalaj Üzerindeki Sembollerin Anlamları, Besin ve Enerji Tablosu, Günlük Alınması Gereken Besin Miktarları, Besin İçeriklerinin Güvenilir Dozları, Fonksiyonel, Özel Beslenme Amaçlı ve Takviye Edici Gıdaların Özellikleri” gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitimin en dikkat çeken bölümü ise gıda israfı konusu oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, gıda israfı konusunda bilgilendirmeler yaparak farkındalıklarının artmasını sağlarken, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.

Eğitim Haberleri

Kütahya’da nitelikli işgücüne destek projesi
DPÜ İslami İlimler Fakültesi’nde Arapça Bilgi ve Şiir Yarışması
Muğla’da 25 Engelli birey bir günlüğüne asker oldu
Üniversite öğrencilerine ’Temel Afet Bilinci Eğitimi’ verildi
Öğrenciler, deneylerini tasarlayarak öğreniyor
Başkan Sandıkçı: “Eğitim atağımızla vizyon projelere imza attık”
Adıyaman’da geleneksel çocuk oyunlarına yoğun ilgi
KBÜ’DE Hemşireler Haftası’nda Hemşirelik Bölümü öğrencilerine tohum hediye edildi
Develi Seyrani Kampüsünde ‘Coğrafi İşaret ve Patent Alma Eğitimi’ düzenlendi
Yabancı Diller Yüksekokulları yöneticileri MSKÜ’de buluştu