Bakan Işık: "Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ terör örgütü mensuplarının Türkiye’ye iadesidir”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'a kaçan askerler ile ilgili Yunan mahkemesinin verdiği karara ilişkin, 'Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'a kaçan askerler ile ilgili Yunan mahkemesinin verdiği karara ilişkin, "Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye iadesi ile ilgili her türlü gayreti göstermesidir" dedi.

Bakan Işık, Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili bir soru üzerine, "Bunun mahkeme kararı olduğuna yönelik bilgi aldık. Ama bizim müttefiklerimizden beklentimiz bu hain terör örgütü FETÖ'nün kesinlikle elemanlarının Türkiye'ye iadesidir. Bu bir terör örgütüdür ve bir terör örgütü üyesine yapılması gereken muamele neyse mahkemelerin de yönetimlerin de hükümetlerin de bu muamelede bir ayrım veya ayrıcalık yapmaması önemlidir. Terörün her türlüsüne yapılması gereken tavır aynıdır. Terör terördür. Bunun arasında ayrım yapmamak gerekiyor. Mahkemelerin terör örgütleri ile çok daha hassas ve dikkatli karar vermeleri gerekiyor. Hükümetlerin de müttefik dayanışmasının örneğini göstermesi gerekiyor. Yunanistan Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye iadesi ile ilgili her türlü gayreti göstermesidir" karşılığını verdi.

Bakan Işık, burada kararlılıkla hareket etmek durumunda olunduğunu vurguladı.

Siyaset Haberleri

Rusya’dan İran’a yardım teklifi
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’da düzenlenen bazı etkinliklere ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan’da
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti
Suudi Arabistan ve Katar’dan, İran’a Reisi’yi arama-kurtarma çalışmalarına yardım teklifi
CHP Genel Başkanı Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mensuri: "Helikopterdeki 2 kişiyle birkaç kez irtibat kurduk”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İran Cumhurbaşkanı, kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür.”