Bakan Şimşek: “Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Cari açık şubatta beklentilerin altında gerçekleşti ve geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düştü. 2023 yılı mayıs ayı zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş ort...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Cari açık şubatta beklentilerin altında gerçekleşti ve geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düştü. 2023 yılı mayıs ayı zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açık rakamlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek açıklamasında, “Cari açık şubatta beklentilerin altında gerçekleşti ve geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düştü. 2023 yılı mayıs ayı zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor. Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz. Bu eğilim yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor. Cari açıktaki azalma döviz rezervi birikimine destek olurken, makro finansal istikrar kanalıyla da dezenflasyona destek olacak” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri

Manisa’da istilacı kokarcaya karşı ‘Samuray Arıcığı’ salımı yapıldı
Mis kokulu bahçelerle çevrili “Gül Yolu” açıldı
Bandırma serbest bölgesi için ilk adım
Egeli Kadın Girişimciler Kuşadası’na hayran kaldı
KUTO, TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı
Özakalın, 2.OSB’nin genişletilme talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti
İzmir Adnan Menderes Havalimanı nisanda 1 milyona yakın yolcuya hizmet verdi
ETB Başkan Oral: “Kamu bankalarının mevcut kredilere yansıttığı yeni faiz oranları kabul edilebilir değil”
Uludağ İçecek Türk’ten bir ilk
Bakan Şimşek: "Önceliğimiz enflasyonu tekrar tek haneye düşürmek"