Bakan Yardımcısı Etyemez Nijerli Bakan Chaibou bir araya geldi

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Nijer Cumhuriyeti Kamu Hizmetleri ve İdari Reform Bakanı Laouali Chaibou ile makamında bir araya geldi. Bakanlıktan...

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Nijer Cumhuriyeti Kamu Hizmetleri ve İdari Reform Bakanı Laouali Chaibou ile makamında bir araya geldi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamayla göre, görüşmede kamu yönetimi reformu konusunda işbirliği imkanları ele alındı. Nijer Büyükelçisi Adam Abdoulaye Danmaradı ile Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu da görüşmede hazır bulundu.

Etyemez, görüşmede Türkiye'nin Afrika ülkelerinin kalkınmasına özel önem verdiğini belirterek "hem Devlet Personel Başkanlığı hem de Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü tarafından dost ve kardeş ülke Nijer'in kamu yönetimi reformu çalışmalarına destek verileceğini" söyledi.

Konuk Bakan Chaibou da Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirttiği ve "dost ve kardeş ülke olarak ilk önce Türkiye'nin kapısını çalıyoruz" ifadesini kulandığı kaydedildi.

Açıklamada, Devlet Personel Başkanlığı'nın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan konuk Bakan ve heyetini, iki gün boyunca çeşitli görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Yerel Haberleri

Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor
Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kars’ta
Eyyübiye Belediyesi mali durumunu kamuoyu ile paylaştı
Seyyid Tâhâ-i Hakkâri ve Seyyid Abdullah-ı Şemdini Hazretlerinin kabri yenileniyor
Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek
Antalya’nın kadın muhtarları bir araya gelip hem öğrendiler hem eğlendiler