Balıkçılar, liman sorunları çözülsün istiyor

1 Eylül tarihinde av yasağının kalkacak olması ile yeni balık sezonuna başlayacak olan balıkçılar, Çeşme'de liman olmamasından dert yandı.

1 Eylül tarihinde av yasağının kalkacak olması ile yeni balık sezonuna başlayacak olan balıkçılar, Çeşme'de liman olmamasından dert yandı.

Yeni balık sezonu için hazırlıklarını Çeşme'de sürdüren trol ve gırgır tekneleri, ağlarının son onarımlarını yaparlarken, Ege sahillerinde balıkçı teknelerinin yanaşabileceği limanların olmamasının kendilerini çok zorladığını ifade etti. Trol avcılığı yapan Mustafa Türker, en önemli sorunlarının liman olduğunu vurgulayarak, "Bu limana mecburiyetten girdik. Ege Denizi'nde bütün balıkçıların ortak sorunu liman. Çeşme'de, Alaçatı'da bir limanımız yok. Kuşadası'nda bir limanımız vardı, kapattılar. Ege sahillerinde balıkçıların kullanabileceği bir liman yok. Sadece devletin iskelelerini kullanabiliyoruz. Çeşme'deki iskeleyi kullanamıyoruz. Limana ait bu barınağı da geçici olarak kullanıyoruz. Dalyan Marina'da sadece gırgırlar için ayrılmış bir bölüm var. Bizim trol tekneleri orasını kullanamıyor. Devletimizden balıkçının liman sorununu çözmesini bekliyoruz. Üç gün önce burayı boşaltmamızı istediler. "Burası sizin limanınız değil, burası özel mülkiyet" dediler ama biz boşaltmadık. Biz de Türk bayrağı taşıyoruz. Bize liman yapılsın. Bu limanı işgal etmek istemeyiz. Birçok burun başı var Çeşme'de. Oralara bize balıkçı barınağı yapsınlar. Biz de rahatça yanaşabilelim, balığımızı çıkartabilelim, istirahatimizi edebilelim" diyerek rahatsızlıklarını dile getirdi.

"Bereketli bir sezon için vira bismillah"

1 Eylül tarihinde kalkacak olan balık yasağıyla bereketli bir sezona "Vira bismillah" diyeceklerini söyleyen Mustafa İslamoğlu da, "Bereketli bir sezon olmasını temenni ediyoruz. Biz açık sularda trol avcılığı yapıyoruz. Ağlarımızdan barbun, tekir, mercan, kalamar, bakalorya, mezgit gibi balık çeşitleri çıkıyor. Ayrıca bu balıkların yanında kupes, istavrit, sardalya gibi balıklar da çıkıyor. Balık sezonu için bütün hazırlıklarımızı bitirdik. 31 Ağustos gecesi saat 24.00'te "vira bismillah" diyeceğiz. Rotamız muhtemelen Kuşadası, Bodrum tarafları olacak. Bizim gibi balıkçıların belirli bir limanı yok. Hava şartları nerede uygun olursa, balık nerede bolsa orada avlanıyoruz. Avlandıktan sonra da en yakın limana çıkarak balıklarımızı boşaltıyoruz. İstirahatimizi yaptıktan sonra avlanmaya devam ediyoruz. 15 Nisan tarihine kadar havanın ve denizin müsaade ettiği kadar avlanıyoruz. Balık sezonunun bitmesiyle de teknelerimizin ve ağlarımızın bakımını yapmaya başlıyoruz" diye konuştu.

"Palamut ve hamsi bol olacak"

Recep Telemeci ise, Ege Denizi'nde balığın çok bereketli olmadığının söylendiğini belirterek, "Karadeniz'de çinekopun ve hamsinin bol olacağını söylüyorlar. Ege Denizi'ni biraz denedikten sonra Karadeniz'e gideceğim. Balık nerede, biz oradayız. Yılbaşına kadar Karadeniz'de avlandıktan sonra geriye dönüyoruz. Karadeniz'de balık akımı azaldığı için biz de Ege Denizi'ne geliyoruz. Bu sene palamutun çok bol olacağı söyleniyor. Hamsi ve palamutun aşırı yoğunlukta olduğu söyleniyor. İnşallah bol olur da vatandaş da ucuza balık yer" dedi.

Ekonomi Haberleri

Üzümüyle ünlü Manisa’nın Alaşehir ilçesinde arpa hasadı başladı
Tavşanlı leblebisinin hikayesi belgesel yapıldı
Dev kruvaziyerle İzmir’e 3 bin 641 turist geldi
Kuşadası’nın halk plajlarında şemsiye ve şezlonglar artık ücretsiz
Plajlar 10 yıllığına Kuşadası Belediyesi’ne devredildi
Belediye ekip, pişirip vatandaşın sofrasına sunacak
Ordu’da Büyükşehrin ‘alım garantisi’ üretmeye teşvik etti
GTB’den belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyareti
TKDK’dan Van’a 456 milyon TL’lik yatırım
TAV Technologies Güney Amerika pazarında büyüyor