Balıkesir’de jandarmadan 22 oltalama sitesine engel

Balıkesir’de jandarma Siber Şube Müdürlüğü ekipleri internet ortamında yaptıkları sanal devriyelerde vatandaşların kimlik, banka mail adreslerine yönelik faaliyet içinde bulunan 22 zararlı oltalama sitesine erişimi engellemek için USOM’a bi...

Balıkesir’de jandarma Siber Şube Müdürlüğü ekipleri internet ortamında yaptıkları sanal devriyelerde vatandaşların kimlik, banka mail adreslerine yönelik faaliyet içinde bulunan 22 zararlı oltalama sitesine erişimi engellemek için USOM’a bildirimde bulundular.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 03 Ocak 2024 - 09 Ocak 2024 tarihleri arasında internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde vatandaşların kimlik, adres, mail ve bankacılık gibi şahsi bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediği tespit edilen 22 adet Phising (oltalama) zararlı bağlantı adresinin erişime engellenmesi amacıyla Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirimde bulunularak erişime engellenmesi sağlanmıştır.
Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edileceği açıklandı.

Teknoloji Haberleri

Huawei Başkan Yardımcısı Zhou, veri depolamadaki yenilikleri anlattı
Seydikemer’de TradeMaster Finans laboratuvarı açıldı
Ağrı’da teknoloji rüzgarı esti
MSKÜ’de 2’nci Bilim Şenliği gerçekleştirildi
Eskişehir Fatih Fen Lisesi ‘Yeşilay Münazara Turnuvası’nda Türkiye finaline yükseldi
Gençlere özel laptoplarda yüzde 10 indirim fırsatı
‘Yıldızlararası Zirve Ödülleri’ verildi
Çocukların "Uzay Yolculuğu Çadırı" ilgisi
Erzurum’da uzay hukukunu konuştular
Kulu’da bilim fuarı ve resim sergisi düzenlendi