Bandırma'da ilk kez çene ameliyatı yapıldı

BALIKESİR (AA) - Türkiye'de az sayıda ilde gerçekleştirilen alt ve üst çenedeki kemik kırıkları ameliyatı, Bandırma Devlet Hastanesinde ilk kez yapıldı.Ameliyatı gerçekleştiren Plastik...

BALIKESİR (AA) - Türkiye'de az sayıda ilde gerçekleştirilen alt ve üst çenedeki kemik kırıkları ameliyatı, Bandırma Devlet Hastanesinde ilk kez yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, yaptığı açıklamada, trafik kazası sonucu hastaneye getirilen yaralı Mustafa Yağdı'ya (65) çene ameliyatı yapıldığını söyledi.

İlçedeki hastanede ilk kez böyle bir operasyon gerçekleştirildiğini dile getiren Uğurlu, şunları kaydetti:

"Hastamız, alt çenede 1, üst çenede parçalı 4 ve sağ elmacık kemiğinde çökme kırığı nedeniyle hastaneye getirildi. Şahsın gerekli tetkikleri ve kontrolleri yapılıp, özel titanyum plak ve vidalar temin edildi. Hastamızın, 3 saatlik başarılı bir ameliyatla, ağız içinden girilerek bütün kırıklar titanyum plak ve vidalarla onarıldı. Ameliyat sonrası, hiçbir problemi olmayan hasta taburcu edildi."

Hastanenin Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli ise "Bandırma’da çene kırığı ameliyatı ilk defa yapılıyor. Artık hastalarımız bundan sonra bu tür ameliyatlar için il dışına gitmeyecek. Hastane yönetimi olarak doktorumuzu ve ameliyat ekibini bu başarısından dolayı kutluyoruz" diye konuştu.

 

Yerel Haberleri

Gazzeli şehitler için su kuyusu açtırdılar
Uludağ’da buz tutan gölde yüzdüler
Uzaktan Aydınlat projesi için Ar-Ge çalışmaları devam ediyor
Başkan Alan: “Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikayesi yazıyor”
Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor
GAİB Heyeti, Başkan Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti
4 proje ekibi başarılara imza attı
Sanayici Kamil Şerbetçi’nin 26. vefat yıl dönümü
Çadırda yaşayan aile elektriğe kavuştu
Başkan Subaşı, atölye birimlerindeki çalışanları ziyaret etti