Başbakan Yıldırım, AGİTPA Başkanı Muttonen’i kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Christine Muttonen ve beraberindeki heyeti kabul...

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Christine Muttonen ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'yi ziyaret etmekte olan AGİTPA Başkanı Christine Muttonen ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Başbakan Yıldırım görüşmede, 5 Temmuz 2016'da Tiflis'te düzenlenen AGİTPA 25. Yıllık Oturumu'nda başkanlık görevine seçilen Muttonen'i tebrik etti ve görev süresince Türkiye ile yakın temas ve işbirliği içinde olacağına inandığını belirtti.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yönlendirmesiyle vuku bulan, darbe girişiminin ardından Muttonen'in yayınladığı kınama ve destek açıklaması için teşekkürlerini dile getiren Yıldırım, AGİTPA heyetinin Türkiye'yi ziyaretini de bir dayanışma göstergesi olarak değerlendirdiğini ifade etti. Yıldırım, Türkiye'nin darbe teşebbüsü ve ardından alınan önlemler bağlamında AGİTPA'yı düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğini ve Türk demokrasisinin bu süreçten hukuk devleti ilkesi çerçevesinde daha da güçlenerek çıkacağını vurguladı.

Siyaset Haberleri

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan’da toplandı
Çin’den İsrail’e "Refah’a saldırmaktan vazgeçin" çağrısı
MHP Lideri Bahçeli: (Sinan Ateş davası) "Beklentimiz, iddianamenin kabul edilip yargılamanın başlamasıdır; kimin elinde hangi belge varsa mahkeme ile paylaşmalı"
CHP 8. Yargı Paketi’ndeki bazı maddelerin iptali istemiyle AYM’ye başvurdu
Bakan Tunç: "(Netanyahu’nun yargılanması hakkında) Savcı soruşturmayı davaya dönüştürmedi"
Bakan Göktaş: "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nı 15 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaşacağız"
Bilecik Belediyesinde ’İç Borçlanma’ oy çokluğu ile geçti
Bahçeli: “Özgür Özel saati merak ederse bana sorabilir, köstekli saatimi açar kendisiyle açık açık paylaşırım.”
MHP lideri Bahçeli: “Boş koltukla meşgul olanların, boşa ve boşluğa düşmeleri pek tabi kendi bilecekleri şeydir.”
MHP lideri Bahçeli: "Siyaset kavga arenası değil, konuşma ve düğümleri çözme sahasıdır."