Başkan Doğan çiftçileri dona karşı uyardı

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçileri zirai dona karşı uyararak, 'Don kırıcı rüzgar pervanelerinin bakımları tam olmalı ve...

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçileri zirai dona karşı uyararak, "Don kırıcı rüzgar pervanelerinin bakımları tam olmalı ve gece boyunca çalıştırılmalı" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz bölgelerinin kıyı kesimleri için zirai don uyarısında bulundu. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ise, çiftçilere dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Doğan, çiftçilere "Don kırıcı rüzgar pervanelerinin bakımlarının yapılmasını ve gece boyu çalıştırılması gerektiğini belirterek, "Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğü an toprak donar. Toprak donduğu içinde bitkinin kökleri de donar ve bitkinin ölümüne doğru gidişat başlar. Dona karşı dayanıklı bitki çeşidi seçimi çok önemli. Geç donlardan uyanan çeşitlerin seçimi çok önem arz ediyor. Karpuz ekimi yapılan yerlerde don riskine karşı yer altı sulama suyu var ise onlar çalıştırılmalı" diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

Samsun’a alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs’ta
"Çeşme Damla Sakızı" tescillendi
sigortaladım.com’dan yeni sigorta ürünü
Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Gıda yönetmeliğine uymayan işletmelere 8,3 milyon TL ceza
EİB’den Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat
İTO Başkanı Avdagiç’ten S&P’nin Türkiye’nin notunu artırmasına ilişkin değerlendirme
Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı
Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar