Başkan Örki’den 15 Mayıs mesajı

Denizli Milli Mücadele gününün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, '15 Mayıs 1919'da ilimizde ortaya...

Denizli Milli Mücadele gününün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, "15 Mayıs 1919'da ilimizde ortaya konan milli mücadele tüm yurda yayılmış ve örnek olmuştur" dedi.

Yunanlıların 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgal etmesinden sadece 4 saat sonra ülkemizde işgale karşı ilk hareket Denizli'de olmuş, Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde miting düzenlenmişti. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Denizli Sancağı ile birlikte Bayramyeri Meydanı'nda yayınladığı fetva ile milli mücadelenin ateşi yakılmış ve bu hareketlilik Türk ulusunun bağımsızlığının kazanılmasının temelini oluşturmuştu. Bu tarih her yıl Denizli Milli Mücadele günü olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü ile ilgili olarak yayımladığı mesajda, "Bundan 102 yıl önce Yunanlılar İzmir'i işgal ettikten birkaç saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi tarafından düzenlenen miting milli mücadelenin adeta fitili ateşledi. 15 Mayıs tarihi hem Denizli hem de Türk tarihi açısından çok önemli. Zamanın mutasarrıfı, belediye başkanı, müftüsü ve ileri gelenleri ortak kararla, şehrin müftüsü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde düzenlenen mitingle başlayan vatan sevgisi, mili mücadele ruhu halen yaşıyor. Bunu en son 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde canlı olarak gördük. Denizli'mizden başlayan mili mücadele ruhu, Türk Ulusunu harekete geçirmesi adına bugün hala varlığını sürdürmektedir. 102 yıl önce yakılan diriliş meşalesi, Türk milleti var oldukça yanmaya devam edecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kutlu mücadelenin büyük kahramanları olmak üzere bu cennet vatan için canlarını veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık diliyorum" dedi.

Başkan Örki’den 15 Mayıs mesajı

Başkan Örki’den 15 Mayıs mesajı

Siyaset Haberleri

MHP lideri Bahçeli: “Gazze dünya için turnusol kağıdıdır; bu süreç kimin medeni, kimin insani, kimin merhametli, kimin adil, kimin adalet ve hukuk yanlısı olduğunu gözler önüne sermiştir.”
MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’ndaki İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararı önemli bir adımdır.”
Koçhan’dan Maçkalı muhtarlara “Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” mesajı
MHP lideri Bahçeli: "Taksim inadının altında yatan hesap nedir? Emek kutsaldır, emekçilerimiz saygındır."
MHP lideri Bahçeli: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü intikam gününe tahayyül etmek için çırpınan şehir eşkıyasının meselesi ne emek ne de dayanışmadır."
Avustralya’dan askeri helikoptere müdahale eden Çin’e tepki: “Kabul edilemez”
Alanya Belediyesinde ihtiyaç fazlası iş makinesi ve binek araçlar iade edildi
TBMM Başkan Kurtulmuş: “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde Türkiye olarak son yıllarda önemli mesafeler kat ettiğimizi sevinerek ifade ediyorum"
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı ‘soykırım’ davası) Türkiye olarak Uluslararası Adalet Divanı Sözleşmesi’nin 63. maddesi gereği biz de bu mahkeme süreçlerine müdahil olacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi: “Gazze’de kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkesin derhal gerçekleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz”