Belçika'da "Eskişehir tanıtım günleri" etkinliği

Eskişehir Valisi Tuna: 'Türk dünyasının artık yakından tanıdığı Eskişehir'i, buradaki Türk vatandaşlarımıza daha yakından tanıtmak istedik'

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı tarafından Belçika'nın Brüksel kentinde ''Eskişehir tanıtım günleri" etkinliği düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, etkinliğin açılışında konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de bilim, sanat,  kültür ve sportif alanlarda birçok projeyi başarıyla gerçekleştirdiklerini anlattı.

Türk dünyasını bir araya getirmek için ulusal ve uluslararası çok önemli projelere imza attıklarını belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Tarih içerisine baktığınız zaman hep göçler oluşmuş. Avrupa'ya gelişin bile bir hikayesi var. Bundan 50 yıl önce başlayan bir hikaye. Yine memleketimizden, kendi değerlerimizi, bize ait olan şeyleri de getirmişiz ve burada yaşatmaya çalışıyoruz. Orta Asya'dan Balkanlara kadar uzanan coğrafyada yaşayan binlerce insanımızı Eskişehir'de bir araya getirdik. 10 bin kişiyi birbirlerini daha yakından tanısın diye, Türk dünyası ülkelerine gönderdik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kardeşlik bağlarını geliştirmeye çalıştık. Eskişehir'i bu bağlamda Türk dünyasının buluşma noktası haline getirdik. Bizim Türkiye olarak böyle bir misyonumuz var. Türk Dünyasının artık yakından tanıdığı Eskişehir’i. buradaki Türk vatandaşlarımıza daha yakından tanıtmak istedik. Dileriz yaptığımız güzel çalışmaları Eskişehir’e de gelir görürsünüz. Kalıcı eserler kapsamında Eskişehir’e kazandırdığımız çok güzel eserler var."

Konuşmaların ardından "Türkler" isimli belgeselden kısa bir bölüm izlendi. Daha sonra programa katılan protokol heyeti, Eskişehir El Sanatları Sergisi'nin açılışını yaptı. Stantları gezen Vali Tuna, gurbetçi çocuklara ve gençlere Eskişehirspor forması hediye etti.

 

Güncel Haberleri

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı
Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor
Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”