Beyin Farkındalığı Haftası

ESOGÜ'de hafta kapsamında konferans düzenlendi

ESKİŞEHİR (AA) -  Beyin Farkındalığı Haftası kapsamında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) konferans düzenlendi. 

"The Dana Alliance for Brain Initiatives-DABI" ve "The European Dana Alliance for the Brain-EDAB" tarafından kurulan ve koordine edilen Beyin Farkındalığı Haftası'nın (Brain Awareness Week-BAW) ,1996 yılından itibaren dünyada her yıl mart ayında eş zamanlı olarak çeşitli etkinliklerle kutlandığı bildirildi. 

Beyin fonksiyonları, sağlığı, beyin araştırmalarının yararları ve ilerlemeleri hakkında toplumda farkındalık oluşturmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen uluslararası bilinçlendirme çalışmalarına üniversiteler, hastaneler, hasta grupları, okullar ve çeşitli derneklerin destek verdiği kaydedildi.

Hafta kapsamında ESOGÜ Necla Özdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa üniversitenin Anatomi, Biyofizik, Farmakoloji, Fizyoloji, Nöroloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalları, Çocuk Nörolojisi ile Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalları öğretim üyeleri katıldı.

Konferansın İlk oturumunda Prof Dr. Kubilay Uzuner, Prof. Dr. Kevser Erol ve Prof Dr. Fatma Sultan Kılıç, "Prof. Dr. Oğuz Erdinç, "Epilepsi", Yrd. Doç. Dr. Pınar Yıldız, beyin hastalıkları, madde bağımlılığı ve bonzai konularında bilgi verdi. 

İkinci oturumda ise Prof Dr. Demet Adapınar, Doç. Dr. Kürşat Bora Çarman, Doç. Dr. Coşkun Yarar, Yrd. Doç. Saniye Tülin Fidan tarafından nörolojik ve psikolojik hastalıklara ilişkin sunum yapıldı.

Yerel Haberleri

Adana’da okul bahçesinde kebap dumanları yükseldi
Güvercinin imdadına ekipler yetişti
Asırlardır Hıdırellez’ı mezarlıkta kutluyorlar
Burhaniyeli güvenlik görevlisi gözyaşları arasında toprağa verildi
DBB Başkanları birimleri denetledi
Bursa Uludağ Üniversitesinin acı günü
Çocuklarını kanallardan uzak tutun
Kafasına poşet takılan leyleğin yardımına ekipler yetişti
Selçuk Üniversitesinde ‘Özgürlük için Kampüsteyiz’ nöbeti başladı
Tokat’ta minik Hatice’nin büyük iyiliği: Gazze’deki çocuklar için ödülünü bağışladı