Bilecik’te 3 milyon 500 bin onsluk altın rezervi tespit edilen alan için kamulaştırma kararı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edilen alan için acele kamulaştırma kararı çıktı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edilen alan için acele kamulaştırma kararı çıktı.

Söğüt'te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan bazı taşınmazların kamulaştırması ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Bilecik'te dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan, altın ve gümüş cevheri üretimi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Öte yandan, 3.5 milyon ons rezervin ton karşılığı 108'i aşarken, rezervin bugünkü kurla 6,5 milyar dolarlık parasal değeri bulunuyor.

Ekonomi Haberleri

Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor
ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan: "Hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız"
BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, tekrar YESİDEF yönetiminde
Ankara’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
Hisarcıklı üreticilerin zirai don ve kırağı önlemi
BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi
Kaymakam Kumcu, sınır kapısında incelemelerde bulundu
Çarşamba ve Ayvacık’ta yürütebilecek çalışmalar masaya yatırıldı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi....