Billie Jean King Cup’ta milliler, İsveç ve Macaristan’ı Mağlup Etti

Portekiz’in Oeiras kentinde düzenlenen Billie Jean King Cup Avrupa/Afrika Grup 1’de mücadele eden ve grupta kalmayı garantileyen A Milli Kadın Tenis Takımı, İsveç ve Macaristan’ı mağlup ederek grubunu 7. olarak tamamladı.Complexo De Te...

Portekiz’in Oeiras kentinde düzenlenen Billie Jean King Cup Avrupa/Afrika Grup 1’de mücadele eden ve grupta kalmayı garantileyen A Milli Kadın Tenis Takımı, İsveç ve Macaristan’ı mağlup ederek grubunu 7. olarak tamamladı.
Complexo De Tenis Do Jamor Kulübü’nde oynanan karşılaşmalarda A Milli Kadın Takımı, sıralama maçlarını İsveç ve Macaristan ile oyandı. Milliler, İsveç’i 2-1, Macaristan’ı 3-0 mağlup etti.
İsveç serisinin ilk maçında Çağla Büyükakçay’ın Lea Nilsson’a 4-6, 6-2, 3-6 mağlup olmasıyla seride İsveç 1-0 öne geçti. Serinin ikinci karşılaşmasında Ayla Aksu, Jacqueline Cabaj Awad’ı 6-4, 3-6, 7-5 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi. Serinin kazananını belirleyecek çiftler maçında Zeynep Sönmez/Berfu Cengiz ikilisi Lea Nilsson/Jacqueline Cabaj Awad çiftini 6-3, 6-1 yenerek seride Türkiye 2-1 kazandı.
Türkiye-Macaristan serisinin ilk maçında korta çıkan Çağla Büyükakçay, Adrienn Nagy’i 6-4, 7-5 yenerek millileri 1-0 öne taşıdı. Son iki maça Macaristan’ın çıkmaması ile Türkiye, Macaristan’a karşı korttan 3-0 üstün ayrıldı.

Spor Haberleri

Avrupa Kupası’nda rakipler belli oldu
Altay’da kaleciler gidiyor
Kırmızı şimşekler hazırlıklarını tamamladı
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi
Van’da “Tarihe Saygı Geçmişe Vefa 19 Mayıs Bisiklet Turu” düzenlenecek
Tavşanlı Doğa Sporları Kulübü Derneği’nde Olağanüstü Genel Kurul Yapıldı
Gümüşhane’de gençler ödüllerini aldı
Karatay’ın haltercilerinden dereceler
Tekman’da futbol turnuvası
Amatör futbol milli takımı yolunda iki Yunusemreli