Şanlıurfa’da fıstık üreticilerine seminer düzenlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Fitoplazma (Sararıp Kuruma) Fıstık zararları ve alınacak önlemler konusunda fıstık üreticilerine yönelik eğitim...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Fitoplazma (Sararıp Kuruma) Fıstık zararları ve alınacak önlemler konusunda fıstık üreticilerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Türkiye fıstığının yüzde 37'inin üretildiği Şanlıurfa'da Fitoplazma (Kuruyup sararma), fıstık kalitesi ve üretiminin artırılmasına yönelik çalışma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından fıstık üreticilerine yönelik eğitim semineri düzenledi. 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezinde düzenlenen seminere Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Sait Ardan, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ve fıstık üreticileri katıldı.

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Ak, Fıstık yetiştiriciliğinde tozlaşma ve döllenmenin önemi konusunda bilgiler verirken, Prof. Dr. M. Ertuğrul Güldür ise fıstıkta hastalık zararlıları ve mücadele yöntemleri konusunda fıstık üreticilerine bilgiler verdi.

Eğitim Haberleri

Bayburt’ta bilim fuarının açılışı yapıldı
Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinden Avrupa Birliğine tasarım
Kursiyerlerden yıl sonu hatim programı
KAEÜ Rektörü Karahocagil, "Gelişen ve vizyonlu bir üniversiteyiz"
OMÜ Zootekni Bölümü mezunlarının yüzde 36’sı Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışıyor
Liseli gençler sordu Başkan Durbay cevapladı
Müdür Yılmaz: "Öğrencilerin moral ve motivasyonları önemli"
Kendisi 500 tam puan, ikizi ise 1 yanlışla 496 puan aldı
Özel çocuklar, “Spora Engel Yok Festivali”nde buluştu
Ayvalık’ta Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden yılsonu konseri