Bitki sağlığı uygulamaları gözden geçirildi

DENİZLİ (İHA) – Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce, '2022 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama...

DENİZLİ (İHA) – Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce, "2022 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı" konularında yapılacak olan çalışmaları görüşmek üzere toplantı düzenlendi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Resül Çoban, ilçe müdürleri ve il genlinde göre yapan bitki sağlığı konularında görevli teknik personelleri katıldı.

2022 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında bitki sağlığı mevzuatı ve genel prensipleri, bitki koruma çalışmaları, karantina çalışmaları, denetim çalışmaları, eğitim-yayım çalışmaları konularında yıl boyunca yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantı sonrasında konu uzmanları tarafından entegre mücadele, tahmin ve erken uyarı çalışmalarında kullanılmak üzere İlçe Müdürlüklerine tuzaklar teslim edildi.

Kültür Haberleri

Muş’ta "6. Lale Festivali" düzenlendi
Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü
Sarıgöl’de bolluk, bereket ve şükür için 35 adak kurban kesildi
Yenişehir’de rota turizme çevrildi
UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği
Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’nda özel etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor
Keban Baraj Gölünde bir ilk: Su üzerinde 9 saatte 200 kilometre yol yaptılar
Bu konserde "Kına gecesi" var
Çığlık: “EİT 2025 Erzurum’a çok şeyler katacak”
Iğdır’da Sağlıklı Yaşam" ve "Aile İçi İletişim" konulu sunum