Bitlis Belediyesinde 8 Mart düzenlemesi

BİTLİS (AA) - Belediyede çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, yapılacak kutlama ve etkinliklere destek olmak amacıyla, idari izinli sayılacak. Belediye Başkanı Hüseyin Olan,...

BİTLİS (AA) - Belediyede çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, yapılacak kutlama ve etkinliklere destek olmak amacıyla, idari izinli sayılacak. 

Belediye Başkanı Hüseyin Olan, yaptığı yazılı açıklamada, çalışan kadınların, 8 Mart'ta resmi izinli olması için, İçişleri Bakanlığı'na görüş bildirisinde bulunacaklarını belirtti.

Başkan Yardımcısı Nevin Daşdemir Dağkıran'ın, belediyede çalışan kadınların idari izinli sayılması için 6 Mart'ta yapılan meclis toplantısına sunduğu önergenin oy birliğiyle kabul edildiğini anımsatan Olan, şunlara yer verdi:

"Kadın mücadelesinde ve kadın sorununda atacağımız her adım, bizi hedefimize ulaştıracağını biliyoruz. Kadın sorununu çözmeye kararlıyız. Uzun yıllardan beri parti olarak verdiğimiz kadın mücadelesinin sonuçları umutlarımızı hep yeşertti. Adil bir dünyanın kapılarını açmak, kadınla erkeğin el ele vereceği mücadeleye zafere ulaşılacaktır. Bu zafer kazanılana kadar mücadelemiz devam edecektir. İlk adımı olarak mecliste oy birliğiyle alınan kararla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, belediyemizde çalışan kadınlar idari izinli sayılacaktır."

Yerel Haberleri

Fatma Şahin’nden 19 Mayıs mesajı
Ahıska’da Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması
Samsat Kaymakamı Bakan, gençlerle buluşuyor
Gölbaşı’nda marketlerde gıda denetimi yapıldı
Başkan Bulucu’dan 19 Mayıs mesajı
Emekli maden işçisi, Maden Müzesi’nde madencileri anlatan resimlerini sergiledi
7 yaşındaki çocuk, kendisiyle yakından ilgilenen hemşireyi duygulandırdı
Mersin’den 39 hacı adayı dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı
Ünal ve Altuntepe TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı
Gençler, ellerindeki Türk bayraklarıyla Ali Dağı’na yürüdü