BTÜ’de en havalı etkinlik başlıyor

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) ’6. Havacılık ve Savunma Günleri’ 11 Ekim’de başlıyor. Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu (UHSST) öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlik, 13 Ekim’e kadar Türk uzay, havacılık ve savunma...

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) ’6. Havacılık ve Savunma Günleri’ 11 Ekim’de başlıyor. Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu (UHSST) öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlik, 13 Ekim’e kadar Türk uzay, havacılık ve savunma sanayiinin yıldız kurumlarına ev sahipliği yapacak.
Geleceğin mühendisleri olan BTÜ’lü öğrencilerinin; savunma ve havacılık sektöründeki yeni çalışmaları takip etmesi, alanında uzman isimlerle bir araya gelmesi ve sektörü tanıması hedefiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Havacılık ve Savunma Günleri’nin 6’ncısı başlıyor. 11-13 Ekim 2023 tarihlerinde BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte; ROKETSAN, ASELSAN, TUSAŞ, TUA, TÜRKSAT, DELTA V, HCTEK gibi öncü firmaların üst düzey yöneticileri öğrencilerle bir araya gelecek. Savunma ve havacılık sektörüne dair pek çok konunun ele alınacağı bu 3 günlük organizasyona katılım, herkese açık ve ücretsiz olacak.
BTÜ öğrencileri tarafında her yıl geliştirilerek düzenlenen organizasyon, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Kestel Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ASELSAN, TUSAŞ, HCTEK ve ROKETSAN tarafından da destekleniyor. UHSST’nin düzenlediği organizasyonda; ‘Siber Güvenlikte Kariyer’, ‘Yapısal Tasarım Faaliyetleri’, ‘Yapay Zekâ Teknolojilerinin Gerçek Hayata Dokunuşu ve Endüstriyel Uygulamaları’ gibi konu başlıkları, uzman isimlerin konuk olduğu seminerlerde öğrencilerle paylaşılacak.
Bunun yanında; uzay, havacılık ve savunma sanayiinin öncü firmaları, yerleşke içerisinde stant açarak öğrencilerin sorularını yanıtlayacak. “BTÜ Havacılık ve Savunma Günleri” sonunda katılımcıları, sertifikanın yanı sıra birbirinden güzel hediyelerin yer aldığı çekilişler de bekliyor olacak.

Teknoloji Haberleri

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu
Yeni Casper VIA M40 akıllı telefon satışa çıktı
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı: ’’Bu bir yere varış hikayesi değildi’’
BTÜ’den asansör üretimini kolaylaştıracak buluş
Depremzede öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarla yarıştılar
Türkiye’nin en yenilikçi milli teknolojileri görücüye çıktı
Bakan Kacır: “2030’da 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız”
ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor
Alanya’da 60 yaş üstü vatandaşlar model uçak yapımını öğreniyor
İncir ve Zeytin yaprağı molekülü ile 17.patente ulaşan Ar-Ge’ciler Aydın ekonomisine umut oldu