Bu elma tazeliğini aylarca koruyor

Sadece Sivas'ın Gürün ilçesinde yetiştirilen Hünkar elması, kabuğundaki kalın yağ tabakası ile tazeliğini aylarca koruyabiliyor.

Sadece Sivas'ın Gürün ilçesinde yetiştirilen Hünkar elması, kabuğundaki kalın yağ tabakası ile tazeliğini aylarca koruyabiliyor. Bu özelliği ile dikkat çeken elmanın hasadına başlandı.

Sadece Sivas'ın Gürün ilçesinde yetiştirilen Gürün Hünkar elması, kabuğundaki kendine özgü yağ tabakası ile aylarca tazeliğini koruyabiliyor. Her yıl eylül ayının ortalarında toplanan elma dalında ve serin ortamda altı ay kadar çürümeden tazeliğini koruyabiliyor. Hünkar elmasını diğer elmalardan ayıran diğer özellikleri ise iriliği, lezzeti ve sulu soluşu. Bu yıl verimin yüksek olmasından dolayı memnun olan elma üreticilerini fiyatın düşük olması ise düşündürüyor. Bu yıl Hünkar elmasının kilogram fiyatı 3 ila 7 lira arasında değişiyor.

Yetiştirdiği elmaları toplayan Yasin Kayacı, "Bu yıl ürün kalitesi ve miktarı çok yüksek. Elma kabuğundaki yağ oranı da iyi. Elmaları tek tek elle toplayıp kasalıyoruz. Rekolte bizi mutlu etse de fiyatın düşük olması bizi düşündürüyor" şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri

Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi
Başkan Gürel’den borç açıklaması: “Bu durumu alacağımız tedbirlerle çözeceğiz”
Türkeli’de doğalgaz çalışmaları başladı
ALTSO’da Kadın Girişimciler Kurulu’ndan "Stres ve Öfke" semineri
AESOB, üyelerini yeme-içme sektörüne yönelik vergi düzenlemeleri hakkında bilgilendirdi
Yalova İl Özel İdaresi filosuna yeni araçlar
Meyve düşmanı bir çift ’fındık kurdu’ 200 meyveye zarar veriyor
Karahallı Kavunu Uluslararası Lezzet Kataloğu Ark of Taste listesine kabul edildi
Hisarcık’ta sebze ekili alanlar ve meyve ağaçları dondan zarar gördü
GSO heyetinden belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretleri