Çad’da madenciler arasında çatışma

Çad'ın geçici hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Libya sınırına yakın dağlık Kouri Bougoudi bölgesindeki kaçak bir altın madeninde madenciler...

Çad'ın geçici hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Libya sınırına yakın dağlık Kouri Bougoudi bölgesindeki kaçak bir altın madeninde madenciler arasında çatışma çıktığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Çatışmalarda, 200 kişinin hayatını kaybettiği, 500 kişinin yaralandığı iddia edildi.

Afrika ülkelerinden Çad'da madenciler arasında şiddet olayları patlak verdi. Çad'ın geçici hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Libya sınırına yakın dağlık Kouri Bougoudi bölgesindeki kaçak bir altın madeninde madenciler arasında çatışma çıktığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirilerek, durumu değerlendirmek ve bölgede sükuneti sağlamak için bir heyetin gönderildiği aktarıldı.

Hükümet tarafından ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir sayı verilmezken, Çad Değişim ve Uyum Cephesi (FACT) tarafından olay yerinden kaçan görgü tanıklarına dayandırılarak yapılan açıklamada, Kouri Bougoudi'deki çatışmalarda en az 200 kişinin hayatını kaybettiği ve 500 kişinin yaralandığı öne sürüldü.

Çad basınında yer alan haberlerde madendeki çatışmanın Tama etnik grubu ile bir Arap topluluğu arasında çıktığı ifade edildi.

Asayiş Haberleri

Uyuşturucu kullanan şüpheliler yakalandı
Erzincan’da trafik kazası: 5 yaralı
Kütahya otogarında 2 kişinin üzerinde uyuşturucu ele geçirildi
Kütahya’da 2022, 2023 yılları ile 2024 yılı ilk 4 aylık dönemde 195 çocuk gözaltına alındı
Kütahya’da 2022, 2023 ve 2024 yıllarındaki idari yaptırımlar açıklandı
Asansörde mahsur kalan anne ve çocuğu kurtarıldı
İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi
İstanbul’da düzenlenen “MAHZEN-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı.
Karısını tüfekle öldürüp intihar etti
Ankara’da iki aile arasında silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı