Marmaris’te yaşayan Ukraynalılardan “Savaşa hayır” haykırışı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar, Rusya'yı protesto ederek 'Savaşa hayır' dedi.

Yerel

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar, Rusya'yı protesto ederek "Savaşa hayır" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar bir araya gelerek, Rusya'yı protesto etti. Atatürk Meydanı'nda çocuklarıyla toplanan Ukraynalı vatandaşlar, ülkelerinin bayraklarını alarak, milli marşlarını okudu. İngilizce ve Türkçe olarak "Savaşa hayır" ve "Putin öldürmeyi durdur" yazılı döviz açan Ukraynalılar, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Protestoda grup adına konuşan Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Svitlana Borovska, dünyaya seslenerek, "Rus ordusu, Ukrayna topraklarını ele geçirmeye, güç kullanarak yok etmeye çalışıyor. Bu bir savaş eylemi. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne bir saldırı. Ukrayna kendini korumaya çalışıyor. Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Türk dostlarımıza ve Türkiye Cumhurbaşkanına, siyasi, askeri ve manevi destekleri için teşekkür ederiz. Türk halkından da egemenliğini ve topraklarını koruma mücadelesinde Ukrayna'yı içtenlikle desteklemesini talep ediyoruz" dedi.

Protesto sonrasında Türkiye'ye teşekkür ederek dağılan Ukraynalı vatandaşlar, her gün toplanarak bu eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Yerel Haberleri

Hafta sonu mesai yapacaklar
Kars’ta Özel İdare yaptığı yollarla uzağı yakın ediyor
Van Kedileri ziyaretçilerin gözdesi oldu
Muğla’da engelsiz plaj sayısı 23’e çıkıyor
Kaymakam Artar, plaket ile uğurlandı
Muhtarlık görevinden kazandığı tüm parayı ihtiyaç sahibi çocuklara harcayacak
İtalyan gezginler Meke Gölü’nde mola verdi
Karapınar’da özel öğrencileri yararına anlamlı etkinlik
Atatürk Üniversitesi, bilimsel teşvik töreni ile akademisyenlerini ödüllendirmeye devam ediyor
Millet Bahçesini güller sardı