Camiler ve Din Görevlileri Haftası

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında kadınlara yönelik 'Cami ve Gençlik' konulu toplantı düzenlendi.Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda...

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında kadınlara yönelik "Cami ve Gençlik" konulu toplantı düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan, Sarıkamış Müftüsü Hayati Yelkovan, Hz. Muhammed'ten sonra kadınların camilerden dışlanmaya başlandığını söyledi.

Hz. Muhammed'in kadınların ve çocukların camiye gelmesi için teşviklerde bulunduğu, kadınların da mescide gelmesi için düzenlemeler yaptığını vurgulayan Yelkovan, şöyle konuştu:

"Peygamber efendimiz kadın erkek ayırt etmeden 'kim namazını cemaatle kılarsa, onun için 27 derece daha fazla sevap kazanır' diyor. Ama günümüzde maalesef 'kadınların evlerinde namaz kılmaları daha eftaldir' şeklinde bir düşünce hakim. Ayrıca bu fıkıh kitaplarına bile girmiştir. Kadınların, çocukların ve gençlerin camiye gelmeleri teşvik edilmeli, camiler tekrar eğitim ve öğretimin merkezi haline getirilmelidir."

Toplantı, "Cami ve Gençlik" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor