Çanakkale destanımız var

Malatya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 'Çanakkale Milli bilinç Kampı' projesi kapsamında aileleri tarafından saçlarına kına yakılan Malatyalı izciler Mehteran takımı marşları eşliğinde Çanakkale'ye uğurlandı.

Malatya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle düzenlenen "Çanakkale Milli bilinç Kampı" projesi kapsamında aileleri tarafından saçlarına kına yakılan Malatyalı izciler Mehteran takımı marşları eşliğinde Çanakkale'ye uğurlandı.

Yaklaşık 100 öğrenci ve izcinin katılacağı "Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na" çocuklarını uğurlamak için gelen aileler duygu dolu anlar yaşarken bazı anne babalar gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarını uğurlamaya gelen aileler arasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ta bulunuyordu oğlu Emir Cihan'ı Çanakkale'ye gönderen Polat,

POLAT "ÇANAKKALE DESTANINI ÇOCUKLARIMIZA ANLATMAMIZ GEREKİYOR"

" Çanakkale'yi anmak için dedeleriyle,  büyükleriyle buluşmak için bu çocukları gönderen aileleri tebrik ediyorum. Yıllardır anlatılırdı okullarda Japonlar ilkokulda, ortaokulda çocuklarını hep Nagazaki'ye, Hiroşima'ya gönderip tarihlerini öğrenmelerini küçük yaşlarda sağlarlarmış. Bizimde bir Çanakkale destanımız var. Bizde çocuklarımıza bu destanı en iyi şekilde anlatıp, dedelerinin geçmişte bu vatan için çektikleri acı dolu yılları ve verdikleri kahramansı mücadeleleri anlamalarına yardımcı olmalıyız.

Şimdi çocuklarımız Çanakkale'ye giderek şehit dedelerini ziyaret edecek, Çocuklarını gönderen biz anne babalara da ne mutlu bir gündür. Çanakkale geçilmez, bundan sonrada geçilmeyecek İnşallah. Tekrar hepinizi tebrik ediyorum hocalarımızı, öncü spor külübümüzü ve ailelerimiz Rabbim yardımcımız olsun çocuklarımız Allah'a emanet olsun.

Güncel Haberleri

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı
Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor
Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”