ÇBB’den taşerona kadro bilgilendirme toplantısı

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) tarafından taşerona Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen yeni düzenlemeler başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) tarafından taşerona Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen yeni düzenlemeler başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ev sahibi olarak konuşan Çukurova Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyelerin yeni düzenlemedeki sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi ile ilgili bir takım düzenlemeler getirildiğini, bu düzenlemelerin 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olan taşeronları kapsadığını ifade eden BaşkanSözlü, belediyelerde çalıştırılan taşeron işçilerin bundan sonraki süreçte belediyelerin bünyesinde kurulacak iktisadi teşekküller bünyesinde çalıştırılacaklarını söyledi.

Türkiye'deki taşeron işçi sayısının son 15 yılda üç kat arttığını ifade eden Başkan Sözlü, 2002'de 387 bin 118 olan rakamın, bugün 1 milyon 100 binlere ulaştığını aktarırken "27 Avrupa Birliği ülkesinde ise toplam taşeron işçi 4,5 milyon civarında. Taşeron uygulaması, işçilerin yıllık izin, kıdem tazminatı ve rapor gibi temel haklarını bile kullanmasını engelliyor. Ayrıca bu sistem yüzünden açılan davalarda devlet 1,5 milyar TL'ye yakın tazminat ödemek zorunda kaldı" dedi.

Toplantı insan kaynakları uzmanı tarafından yapılan sunum ve soru cevapla devam etti.

Ekonomi Haberleri

Lokmanoğlu, oda ve borsa temsilcileriyle sektörel sorunları değerlendirdi
Miles&Smiles, üyelerine vergisiz alışverişlerde daha fazla KDV iadesi sağlayacak
Mardin’de 2024 sezonunun ilk arpa hasadı yapıldı
Kalkınma Yolu Projesi bölgenin ticareti canlanıyor
İmar Barışı Kanun teklifi TBMM komisyonunda
Dünyanın en pahalı baharatını ekti, kilosunu 200 bin liradan satıyor
Siirt Pervari balı hastalıklara şifa oluyor
DSO Başkanı Kasapoğlu: “İş dünyası gelecek nesillerin yetiştirilmesinde rol almaya hazır”
Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Soma’da
GAİB’nde “İhracatta Sınırları Aş” eğitimini düzenlendi