Cevizci Scientix büyükelçisi seçildi

Brüksel merkezli 30 ülkenin Milli Eğitim Bakanlığından oluşan Avrupa Okul Ağı tarafından Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Bekir Cevizci Scientix...

Brüksel merkezli 30 ülkenin Milli Eğitim Bakanlığından oluşan Avrupa Okul Ağı tarafından Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Bekir Cevizci Scientix Bilim Büyükelçisi olarak seçildi.

İki ay süren eğitim ve sınavların ardından böyle bir görev almanın kendisi için gurur verici olduğunu belirten Muğla Bilsem Müdürü Bekir Cevizci, "Ülkemizde özellikle de Muğla'mızda STEM eğitimini yaygınlaştırmak, proje kapsamında Avrupa Birliği ülkeleri tarafından üretilen materyalleri ve yöntemleri öğretmenlerimize ve öğrencilerimize aktarmak istiyorum. Tamamen gönüllü olarak yapacağım bir çalışma. Eğitim sistemimiz imkanlar açısından iyi bir durumda. İçerik olarak da yeni öğretim yöntemlerine adapte olup, bu alanda üretime başladığımız takdirde eğitimde Türkiye Çağı'nı başlatabiliriz" dedi.

SCİENTİX NEDİR?

Scientix, STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) eğitimi veren öğretmenleri, eğitim araştırmacılarını, eğitim politikalarını belirleyicileri ve akademisyenleri Avrupa çapında işbirliğine teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 2009 yılında kurulmuştur. Brüksel merkezli 30 ülkenin eğitim bakanlığından oluşan Avrupa Okul Ağı(Schoolnet) tarafından koordine edilmektedir. Scientix Projesi Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından da desteklenmekte ve bu alanda birçok eğitim düzenlenmektedir.

Cevizci Scientix büyükelçisi seçildi

Cevizci Scientix büyükelçisi seçildi

Eğitim Haberleri

ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti
Anadolu Üniversitesi ekibinden öğrencilerin eğitim hedefleri için TÜBİTAK projesi
Samsun eğitim camiasına 34 yeni eğitim binası
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde Fahri Trafik Müfettişlerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, ‘Salih Amel’i anlattı
ESTÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu açıldı
ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, ENTAK’a akredite ilk 3 bölümden biri oldu
Mersin’de lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları konuşuldu
Eskişehirli lise öğrencileri fizik ve kimya projeleri ile 4 ödül aldı
Eğitim-Bir-Sen’den öğretmenlere yapılan saldırılara tepki