Cezaevinden izinli çıkan sahte savcı ve polis tutuklandı

Şanlıurfa cezaevinden korona virüs önlemleri kapsamında izinli olarak çıkan ve birçok ilde kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis memuru olarak tanıtarak...

Şanlıurfa cezaevinden korona virüs önlemleri kapsamında izinli olarak çıkan ve birçok ilde kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis memuru olarak tanıtarak uzaktan erişim programıyla vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 2 şüpheli tutuklandı.

İddialara göre, Şanlıurfa'da yaşayan şüpheli H.A ve A.E, Edirne'de yaşayan vatandaşları telefonla arayarak kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis memuru olarak tanıttı. Görüştükleri kişilerin güvenini kazanmak için polis merkezlerine gidip sorgulama yapmaları önerilerinde de bulunan dolandırıcı sahte savcı ve polis, güvenini kazandıkları vatandaşların cep telefonlarına uzaktan erişim programı yükletti. Program üzerinden vatandaşların kişisel verilerine ulaşıp mobil bankacılık programını kullanarak kendi hesaplarına para aktaran iki şüpheli Kocaeli, Kırklareli ve Edirne'de birçok vatandaşı dolandırdı.

Edirne'den Şanlıurfa'ya uzanan operasyon

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarat ve araştırma sonucu şüphelilerin Şanlıurfa'daki adreslerini belirledi. Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalanan 2 zanlı Edirne'ye getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şahıs, sağlık kontrollerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

"Böyle durumları güvenlik güçlerine bildirin"

Dolandırıcılara karşı çalışmalarını aralıksız sürdüren Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların "112 Acil Çağrı Merkezi"ni arayarak, güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Cezaevinden izinli çıkan sahte savcı ve polis tutuklandı

Cezaevinden izinli çıkan sahte savcı ve polis tutuklandı

Cezaevinden izinli çıkan sahte savcı ve polis tutuklandı

Cezaevinden izinli çıkan sahte savcı ve polis tutuklandı

Asayiş Haberleri

Bağcılar’da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa cinsel istismarda bulunan ve hakkında 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen su satıcısı Metin Şenay’ın yargılanmasına başlandı. Duruşma kapalı görülüyor.
Kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı
Kastamonu’da 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Şanlıurfa’da durdurulan araçtan 22 kilogram uyuşturucu çıktı
Kars’ta 9 silah ele geçirildi
Erzincan’da narkotik polislerinden uyuşturucu tacirlerine büyük darbe: 42 gözaltı
Otobüsten bin 500 adet kaçak güneş gözlüğü çıktı
Polonya’da Bakanlar Kurulu’nun toplantı odasında dinleme cihazı bulundu
Eskişehir’in ihracattaki yükseliş ivmesi devam ediyor
Antalya’ya il dışından ruhsatsız tabanca sokan 1 kişi tutuklandı