CHP Grup Başkanvekili Özkoç: “Biden’in soykırım sözlerini şiddetle kınıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'Biz CHP ailesi olarak kendimizden eminiz. Sözümüzün arkasında tüm aile dimdik duruyoruz. Üyesinden...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Biz CHP ailesi olarak kendimizden eminiz. Sözümüzün arkasında tüm aile dimdik duruyoruz. Üyesinden il başkanına kadar hepimiz aynısını söylüyoruz. Biden'in soykırım sözlerini şiddetle kınıyoruz. Biden'ın sözlerine destek veren siyasi parti, kurum ve devletleri de şiddetle kınıyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkoç, Biden'ın açıklamalarının Türkiye'de infial meydana getirdiğini belirterek, "Biz CHP ailesi olarak kendimizden eminiz. Sözümüzün arkasında tüm aile dimdik duruyoruz. Üyesinden il başkanına kadar hepimiz aynısını söylüyoruz. Biden'in soykırım sözlerini şiddetle kınıyoruz. Biden'ın sözlerine destek veren siyasi parti, kurum ve devletleri de şiddetle kınıyoruz" dedi.

Kapanmada yapılması gerekenleri sıralayan Özkoç, "Gündelik çalışanlarından başlamak üzere işsizlere, düzenli kazancı olmayanlara, tüm yurttaşlara kapanma sürecinde nakit hibe desteği yapılması gerekiyor. Kapanan iş yerlerine ciro kayıplarına uygun olarak destek yapılması lazım. Çalışanlara asgari ücret tutarında bir desteğin muhakkak sağlanması gerekiyor. Vergi ve SGK giderleri ödenmeli. Elektrik ve doğalgaz kesintileri olmamalı, vatandaş mağdur edilmemelidir. Yap-işlet-devret garanti ödemeleri ertelenmeli" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

CIA Başkanı Burns, ateşkes için Mısır’da
AK Partili Yılmaz: "31 Mart’ta sandıkta milletimiz bize bir şeyler söyledi bunun üzerinde çalışmaya başladık"
Yapay zeka ile sel simülasyonu oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tek gayemiz Batı’nın koşulsuz askeri ve diplomatik desteği ile kontrolden çıkan Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze’ye en çok yardım yapan ülkeyiz."
AK Parti İl Başkanı Ökten’den açıklama; Sadece Koçarlı Belediyesi’nden ücret aldım belediye şirketinden almadım
Erbakan: "İsrail ile ticaretin kesilmesi olumlu"
Bursa Ülkü Ocakları’ndan 3 Mayıs için anlamlı sergi
Koçarlı Belediye’si ekonomik gerekçelerle bazı birliklerden çıktı
AK Parti’den fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı yeni teklif