Çomaklı ve Mandal’dan DAG’a ziyaret

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Doğu Anadolu Gözlemevi’nde inceleme yaptılar.Çomaklı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yaptığı ziyaretle ilgili açıklamasında, “ Tü...

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Doğu Anadolu Gözlemevi’nde inceleme yaptılar.
Çomaklı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yaptığı ziyaretle ilgili açıklamasında, “ Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve beraberindeki heyet misafirimiz oldu. Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalar ve yeni kurulan birimlerimiz hakkında bilgi paylaşımında bulunduğumuz TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte; 3170 m rakımlı Konaklı - Karakaya Tepelerinde bulunan Doğu Anadolu Gözlemevine (DAG) bir ziyaret gerçekleştirerek çalışmalar ve projenin aşamalarını hakkında bilgi aldık Ayrıca Milli Teknoloji Hamlesinin şehrimizdeki en önemli atılımlarından olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilim Erzurum Merkezine de bir ziyaret gerçekleştirerek bilgi aldık ve fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Teknoloji Haberleri

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu
Yeni Casper VIA M40 akıllı telefon satışa çıktı
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı: ’’Bu bir yere varış hikayesi değildi’’
BTÜ’den asansör üretimini kolaylaştıracak buluş
Depremzede öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarla yarıştılar
Türkiye’nin en yenilikçi milli teknolojileri görücüye çıktı
Bakan Kacır: “2030’da 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız”
ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor
Alanya’da 60 yaş üstü vatandaşlar model uçak yapımını öğreniyor
İncir ve Zeytin yaprağı molekülü ile 17.patente ulaşan Ar-Ge’ciler Aydın ekonomisine umut oldu