ÇOMÜ Enerji Yönetimi Bölümü öğrenci alımına başlıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Enerji Yönetimi Bölümünde öğrenci alımına başlıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Enerji Yönetimi Bölümünde öğrenci alımına başlıyor.

Konuya ilişkin ÇOMÜ resmi sitesinden yapılan açıklamada; "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı'nın 27.05.2020 tarih ve 5850160-301.01.02-E.32364 sayılı yazılı kararı doğrultusunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Enerji Yönetimi Bölümüne 30 öğrencinin alınması uygun görüldü. 2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılından itibaren öğrenci almaya başlayacak olan Enerji Yönetimi Bölümü, mühendislik dalları, temel bilim dalları gibi sayısal bölümlerin yanında iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi enerjinin sosyal ve ekonomik boyutunun da ele alındığı 4 yıllık lisans derecesine sahip disiplinler arası bir program olarak tasarlanmıştır. Bu bağlamda "Enerji Yönetimi" Bölümünün temel hedefi; enerji konusunun özellikle alan yönetimi, sektörel ilişkiler, rekabet boyutu ve sürdürülebilirlik çerçevesinde kapsamlı bir yönetsel açığın kapatılmasına katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesidir" ifadelerine yer verildi.

Eğitim Haberleri

Kuşadası’nda UNESCO onaylı eğitim programı MUNACS’24 başladı
ZBEÜ’den Uluslararası Alanda büyük başarı
Üniversite öğrencilerinden Filistin ve Doğu Türkistan’a sessiz destek
Vehbi Koç Ortaokulu öğrencilerinden bilimsel ve sportif başarı
Eğitim Bir-Sen: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık”
Hendek MYO’dan TÜBİTAK RUTE’ye teknik gezi
Gençlerin yeni mekanı nöbetçi kitaphane oldu
PAÜ Dış Ticaret Bölümü kariyer sohbetlerinin 4’üncüsü düzenlendi
Kulu’da "Orman Benim" kampanyası etkinliği
Kastamonu Üniversitesi’nde ’mezhepler’ konuşuldu