Çorum Belediyesi'nin faaliyetleri

Engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj etmeleri için kullanabilecekleri engelli şarj istasyonu hizmete sunuldu

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj etmeleri için kullanabilecekleri engelli şarj istasyonu hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışına yeni bir boyut kazandırdıklarını, yaptıkları çalışmalarla dezavantajlı kesimlerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermeye çalıştıklarını belirterek, sosyal konularda örnek bir belediyecilik hizmeti sunduklarını ifade etti.

Kentteki engelli vatandaşların ihtiyaçları için birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Külcü, engellilerin kullandıkları akülü araçların sokakta şarj edilmesi için yeni bir uygulama başlattıklarını belirtti. Hürriyet Parkı içerisine kurulan şarj istasyonunun, engelliler ve ailelerine büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayan Külcü, şunları kaydetti:

"Engellilere yapılan hizmetler toplumun bir aynasıdır. Belediyemiz tarafından şehrin dört bir yanında yaptığımız çalışmalarla her geçen gün engelleri bir bir aşıyoruz. Yollarımızı onların rahatça hareket edebileceği şekilde düzenliyor, trafikte sinyalizasyon lambalarını engelli kardeşlerimize uyumlu hale getiriyoruz. Hürriyet Parkı'na kurduğumuz şarj istasyonu sayesinde engelli vatandaşlarımız kendi araçlarıyla sokağa çıktıklarında daha rahat edebilecek, dışarıda diledikleri kadar kalabilecekler." 

Engelli şarj istasyonunda aynı anda üç aracın şarj olabildiğini, istasyonda sesli uyarıcılar olduğunu ve en önemli özelliklerinden birinin güvenlikle ilgili bütün donanımlarının mevcut olduğunu aktaran Külcü, "Şarj istasyonu 12 ay boyunca yağmur, güneş vb gibi olumsuzluklardan etkilenmeyecek. Engelli aracının amper durumuna göre şarj süresi bulunuyor. İnşallah ilerleyen dönemlerde yeni engelli şarj noktaları belirleyerek oralara da bu istasyonlardan kuracağız" ifadelerini kullandı.

Güncel Haberleri

Okul çevresinde açık alkol satışına: 2 gözaltı
Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı
Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm’de verilen tutarın arttırılmasını istedi
Rögara düşen köpek kurtarıldı
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı