Çorum’da karantina kuralına uymayan 1 kişiyi jandarma yakaladı

Çorum'da jandarma ekiplerinin yaptığı 'HES kodu' denetiminde karantina kuralına uymadığı tespit edilen 1 kişi, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) yerleştirildi.

Çorum'da jandarma ekiplerinin yaptığı "HES kodu" denetiminde karantina kuralına uymadığı tespit edilen 1 kişi, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) yerleştirildi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan, Türkiye dahil birçok ülkede etkisini gösteren korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Çorum İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, şehirler arası seyahat eden kişiler üzerinde GBT ve HES kodu kontrollerini gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Kargı ilçesindeki Hacıhamza mevkiinde yapılan kontrollerde, otomobili ile İstanbul'dan Iğdır istikametine seyahat eden 1 kişinin ev karantinası kuralına uymadığı tespit edildi. Burada yapılan işlemde 1 kişiye 3 bin 150 lira idari para cezası uygulandı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince de İskilipli Atıf Hoca Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleştirildi.

Öte yandan, sürücülerin ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden kontrolleri gerçekleştirildi.

Asayiş Haberleri

DEM Parti’ye silahlı saldırı
Saimbeyli’de kaya düşen yolda inceleme
Ankara’da 15 FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi firari şüpheli, sanık, hükümlü yakalanarak gözaltına alındı.
Samandağ’da elektrik tellerinde çıkan yangın söndürüldü
Antakya’da çıkan yangından baraka kullanılamaz hale geldi
Devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı
İzmir sularında can pazarı: 47 göçmen kurtarıldı
Bakan Yerlikaya: “Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen ‘Mahzen-39’ operasyonları ile cezaevinde olan Umut Öken’in elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi”
Devriye gezen jandarma 23 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan şahsı yakaladı
Çeşitli suçlardan hapis cezası ile aranan 2 şahsı jandarma yakaladı