Denizli Et Kombinası 14 Mart'ta hizmete açılacak

ANKARA (AA) - Et ve Süt Kurumuna (ESK) ait Denizli Et Kombinası'nın 14 Mart Cumartesi günü hizmete açılacağı bildirildi.ESK'dan yapılan açıklamaya göre, günlük 150 büyükbaş, 250 küçükbaş...

ANKARA (AA) - Et ve Süt Kurumuna (ESK) ait Denizli Et Kombinası'nın 14 Mart Cumartesi günü hizmete açılacağı bildirildi.

ESK'dan yapılan açıklamaya göre, günlük 150 büyükbaş, 250 küçükbaş canlı hayvan kesme kapasitesine sahip, parçalama, hızlı soğutma, paketleme ve depolama bölümlerinden oluşan Kombina, başta Denizli olmak üzere Aydın, İzmir, Muğla, Manisa, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur ve Antalya illerine hizmet verecek.

Kombinaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ESK Genel Müdürü Kasım Piral, Denizli Et Kombinasının bölge hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını ve Ege bölgesinin modern bir tesise kavuşacağını belirtti. 

63 yıllık köklü bir tecrübeye sahip ESK'nın hayvancılık sektöründe öncü olmaya devam ettiğini kaydeden Piral, "Kombinalarımızda gerçekleştirdiğimiz modernizasyon yatırımları ile sektöre örnek teşkil edecek işletmeler kuruyoruz. Denizli kombinamızın sektörümüz ve besicilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

24 bin 178 metrekare açık alana, 750 ton depolama kapasitesine sahip bulunan ve 22,5 milyon liraya mal olan kombinanın açılışına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılmaları bekleniyor.

Yerel Haberleri

Başkan Zeyrek, Özmen Ailesinin mutluluğuna ortak oldu
Gazzeli şehitler için su kuyusu açtırdılar
Uludağ’da buz tutan gölde yüzdüler
Uzaktan Aydınlat projesi için Ar-Ge çalışmaları devam ediyor
Başkan Alan: “Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikayesi yazıyor”
Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor
GAİB Heyeti, Başkan Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti
4 proje ekibi başarılara imza attı
Sanayici Kamil Şerbetçi’nin 26. vefat yıl dönümü
Çadırda yaşayan aile elektriğe kavuştu