Devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasında ikinci operasyon, 27 şüpheli daha gözaltında

Afyonkarahisar'da devre mülk faaliyeti gösteren işletmelerin yöneticilerinin kurduğu organize suç örgütüne yönelik ikinci kez düzenlenen operasyonda 27...

Afyonkarahisar'da devre mülk faaliyeti gösteren işletmelerin yöneticilerinin kurduğu organize suç örgütüne yönelik ikinci kez düzenlenen operasyonda 27 şüpheli daha gözaltına alındı.

Afyonkarahisar'da 22 Aralık'ta jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda İhsaniye ilçesi Gazlıgöl beldesinde devre mülk faaliyeti yürüten bir işletmenin yöneticileri tarafından önceki yıllarda işletmelerinden satış yaptıkları müşterilerini, devre mülklerinin satılacağı ve kiralanacağı, tapu verileceği, lüks devre mülklere geçiş yapılacağı vaatleriyle kandırılarak para topladıkları iddiası üzerine 33 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 19'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 22 Ocak'ta düzenlediği ilk operasyonda ele geçirilen evraklar, dijital materyaller ile şüphelilerin telefon görüşmelerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde özel bir bankada çalışanın da organize suç örgütü yöneticilerine müşterilerinin kredi kullanma limitleri hakkında bilgi aktardığı tespit edildi. Ekipler, Afyonkarahisar, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Balıkesir'de belirlenen adreslere düzenlediği operasyonla 27 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Asayiş Haberleri

Evdeki yangın tüpü patladı, 2 ahşap bina alev alev yandı
Osmaniye’de yağış hayatı olumsuz etkiledi: Araçlar yolda kaldı, evleri su bastı
Polis, 2 şüpheliyi uyuşturucu maddeyle yakaladı
Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti
5. kattan düşen 92 yaşındaki kadın öldü
Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı
Mersin’de polis minibüsü kaza yaptı: 1 polis memuru yaralı
İflas eden firmanın alacaklıları kapıya dayandı
Burdur’da şizofreni hastası oğluyla birlikte yaşayan yaşlı kadın evinde ölü bulundu
İtfaiye Daire Başkanı Kandemir: "Yangın kontrol altında"