Dicle’de Kur’an-ı Kerim öğrenen öğrencilere hediye

Diyarbakır'ın Dicle İlçesine bağlı kırsal Yeşilsırt Mahallesinde, imam hatip Muhammed Emin Güzey'den ders alan 50 öğrenci, Kur'an-ı Kerim'e geçti.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesine bağlı kırsal Yeşilsırt Mahallesinde, imam hatip Muhammed Emin Güzey'den ders alan 50 öğrenci, Kur'an-ı Kerim'e geçti. İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından olan Peygamber Efendimizin Hayatı kitabını hediye etti.

Yeşilsırt Mahallesinde ikamet eden 50 öğrenciler, imam hatip Emin Güzey'den ders aldı. Ders alan öğrenciler Kur'an-ı Kerim'e geçti. Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın öğrencileri ziyaret ederek, onlara Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından olan "Peygamber Efendimizin Hayatı kitabını hediye etti. Kur'an-ı Kerime geçen öğrencilerle bir araya gelen Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, öğrencilerle sohbet edip, sevinçlerini paylaştı. Akın, "Hz. Muhammed'in (sav) "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir" öğretisini şiar edinen Dicle Yeşilsırt Mahallesi imam hatibimiz Muhammed Emin Güzey hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arası öğrencilere İslam'ı anlatıp ders vermektedir. Büyük bir özveriyle çalışan din görevlimizin uzun bir aradan sonra yaklaşık 50 öğrencisi Kur'an-ı Kerime geçti. Temiz yüreklerine Kelamullah'ı nakşeden siz geleceğimiz teminatı gençlerle gurur duyuyorum" dedi.

Hediyelerini alan öğrenciler, Akın'a teşekkür etti.

Eğitim Haberleri

Minik öğrenciler, parmak baskısı ile Atatürk portresi yaptı
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği
IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi
Türkiye finallerinde Zonguldak’ı temsil edecek
ESTÜ’den UNESCO kürsüsü başarısı
GAÜN’de 4 yeni program açılıyor
Yeni müfredatta matematik dersi için yapılacak değişiklikler belli oldu
SUBÜ TÜBİTAK proje yarışmasına ev sahipliği yaptı
Siirt Üniversitesinden deney hayvanları kullanım kursu
Özel güvenlik görevlileri yenileme sınavı yapıldı