Dışişleri Bakanlığı: “Akdeniz’de Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin olmadığı hiçbir girişim başarılı olamayacak”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Akdeniz'de Türklerin Kıbrıs Türklerinin olmadığı hiçbir girişim başarılı olamayacak' dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Akdeniz'de Türklerin Kıbrıs Türklerinin olmadığı hiçbir girişim başarılı olamayacak" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun Uluslararası bir kuruluşa dönüştürülmesine yönelik toplantı hakkındaki soruya cevaben, "Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na üye ülkeler bir kuruluş tüzüğü imzalayarak, forumu uluslararası bir örgüte dönüştürmek amacıyla 16 Ocak 2020 tarihinde Kahire'de toplanmıştır.

Bu forum, Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki enerji denkleminin dışında bırakma hayalleri kuran bazı ülkelerin siyasi saiklerle kurdukları, gerçeklikten uzak bir oluşumdur.

Bu forumun amacı gerçekten işbirliği olsaydı, kuşkusuz Türkiye ve Kıbrıs Türkleri de foruma davet edilirlerdi. Türkiye ve Kıbrıs Türkleri aleyhinde kurulan bu tür oluşumlar bölgede barış ve işbirliğine katkı sağlamayacaktır. Doğu Akdeniz'de içinde Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin olmayacağı hiçbir girişim de başarılı olamayacaktır.

Dolayısıyla bu girişim, diyalog ve işbirliği çağrılarımızı yanıtsız bırakan ülkelerin hala boş hayaller peşinden koştuklarının yeni bir kanıtını teşkil etmektedir. Ayrıca Türkiye'nin izlediği politikaların haklılığını da ortaya koymaktadır.

Doğu Akdeniz'de hem kendimizin, hem de KKTC'nin meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla korumaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Siyaset Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten partililere tasarruf tedbir uyarısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Bize hazırlanmış bir iddianameyle ilgili olmadık lafı edenler her şeyden önce ellerine ve vicdanlarına bulaşmış ülkücü kanlarını temizleyecek, edeb ve onuru gösterebilmelilerdir."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Yargıya intikal etmiş bir cinayet davasında partimizin ve Ülkü Ocaklarının suçlanması, hatta dahilde ve hariçte Ülkü Ocakları’na suç örgütü gölgesi düşürmek için kolları sıvayan ajanlar...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "CHP başkanı terör ve terörist görmek hususunda merakta ise yanı başında vazo gibi tuttuğu DEM’li bölücülere bakması en doğal tercih olacak. Bize üslup uyarısı yapan kişinin önce kendi a...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz, ya aynısıyla cevap veririz ya da uzanan o eli kırıp atarız."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "CHP liderinin yolu yol değil. Sözleri itibarlı değildir. Kendisi her şeyi yapacaktır. Sonra da normalleşmeden bahsedecek. Dİyorum ki bu terazi o sikleti çekmez."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Hakkari Belediye Başkanı hamdolsun görevden uzaklaştırılarak gözaltına alınmıştır. Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi demokrasiye hakarettir."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "MHP’nin herhangi bir milletvekilini terörle ilişkilendirmek, yumuşama pozları veren bir zatın edepsiz beyanatıdır."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Yumuşama kisvesi altında lafla peynir gemisi yüzdürenlerin ne yapacağı ayrıca ele alınmalıdır."
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki gaz anlaşması 2030’a uzatıldı